среда, 23 ноября 2011 г.

Професіонали до газу звертаються на «Ви»


Про те, що газопостачання – справа особлива, знають усі. Серед іншого в роботі газової служби чільне місце належить заходам безпеки, адже «блакитний вогник» може бути не лише джерелом тепла у домі, а й причиною лиха. Сьогоднішня наша розповідь – про спеціалістів, які можуть вправно і оперативно усунути недоліки в газокористуванні.

Начальник райуправління з газопостачання І.І. Пінчук розповів «Променю», що нинішнього року споживачам уже було подано майже вісім мільйонів кубометрів газу, причому частка споживання населення склала п’ять мільйонів. Колектив підприємства складається з 68 працюючих. Якщо вести мову про безпеку користування газом, то цьогоріч аварійна бригада здійснила виїзди за 615 викликами. (Найпоширенішою проблемою є витікання газу на середньому тиску з газорегуляторів, встановлених біля будинків). Слід зауважити: у 2011 році якихось надзвичайних подій або ситуацій у цій сфері, слава Богу, не виникло. Профілактичні заходи і пильний нагляд приносять результат. Але головне – це професіоналізм газівників, зокрема – й аварійників. Усі вони належним чином атестовані, їхня майстерність підтверджена. До речі, одним з наочних прикладів професі-оналізму аварійної служби є участь у регулярному конкурсі, що проводиться «Чернігівгазом». Цьогоріч його перший етап, міжрайонний, відбувся в Мені й зібрав аварійників з усіх північних районів області. Там вони представили на розсуд комісії стан транспорту, технічне оснащення, пройшли певні випробування. До числа п’яти найкращих бригад потрапили і представники Щорсівщини, отримавши путівку на обласний етап конкурсу. Вже там, на полігоні, наші земляки продемонстрували найвищу майстерність, успішно виконавши усі поставлені завдання – від правильного в’їзду на територію, де виникла умовна надзвичайна подія, до пошуку спеціальними приладами витікання газу й заміни прокладки на флянці в системі багатоповерхового будинку. Кожну дію бригада у складі майстра В.С. Міщенка, слюсаря В.М. Панченка, водія В.Ф. Полосьмака (на фото) виконали якісно й у рамках відведеного часу. Наступним кроком стала перевірка рівня теоретичних знань щорських газівників, де вони точно відповіли на поставлені запитання. У кінцевому підсумку за сумою набраних балів бригада зі Щорського району посіла І місце й отримала в нагороду комплект інструментів. Принагідно варто нагадати, що успіх щорсівчан – вже далеко не перший, вони стабільно підтверджують свою майстерність. На конкурсі у 2003 році записали на свій рахунок ІІІ місце, у 2006 – ІІ, у 2008 – знову ІІ, у 2010 – ІІІ. Тобто свою справу знають добре.
За словами начальника управління І.І. Пінчука, професіонали завжди розмовляють з газом на «Ви», адже саме це може гарантувати як регулярне газопостачання, так і належну безпеку в галузі. А спеціалісти аварійної бригади В.С. Міщенко, В.М. Панченко, В.Ф. Полосьмак заслуговують на щирі слова подяки – за роботу і результат.

Комментариев нет:

Отправить комментарий