пятница, 4 ноября 2011 г.

До підключення котельні Кучинівської школи залишилося…

Перед початком опалювального сезону в школах звертаємось до начальника районного відділу освіти А.М. Біби з проханням розповісти про підготовку навчальних закладів до роботи взимку.
- Попри існуючі проблеми, зроблено все, аби в класах дотримувався належний температурний режим, - говорить Алла Миколаївна.
– Десь промили опалювальну систему, десь поміняли котли чи виконали якусь іншу роботу. У її процесі виникли і нові проблеми, і способи їх вирішення. Скажімо, у Новоборовицькій школі виникла потреба в утепленні торцевих стін. Якщо цю процедуру здійснимо паралельно із заміною вікон, можна буде говорити про позитивний результат у плані енергозбереження. Це стосується також і прибудови в гімназії.
- Донедавна уся Тихоновицька школа була на пічному опаленні. Чи відбулися там якісь зміни?
- Відбудуться. Маю на увазі заміну вікон. Що стосується опалення, то найближчим часом навряд чи слід очікувати великих змін. Можливо, на сьогоднішній день Тихоновицьку школу, з її «розкиданими» по території приміщеннями ефективніше опалювати саме дровами. Правда, груби там потребують косметичного ремонту – непогано було б обкласти їх кахлем.
Розказала А.М. Біба і про інші види робіт, які були проведені в школах в процесі підготовки до зими. Це, зокрема, перевірка манометрів на котлах, яку здійснювали чернігівські спеціалісти. Начебто дріб’язкова процедура, але ж не безкоштовна.
На запитання про відому на всіх рівнях котельну Кучинівської ЗОШ, яку впродовж останніх років ніяк не вдається підключити, Алла Миколаївна сказала:
- Боюсь зурочити…
Тому про деталі не розпитували. Вирішили самі пересвідчитись. Те, що побачили, порадувало. На шкільному дворі уже вириті канави для прокладання труб, біля них чекають свого часу бетонні кільця.
- Залишилося зовсім мало, - говорить директор ЗОШ Н.Б. Шевченко. – Після того, як тендер на роботи виграла чернігівська організація «Будспеценергоресурси», справи пішли вгору. Була, правда, затримка через відсутність комплектуючих та дощ трохи завадив. Залишилось обладнати колодязі, покласти труби…
Начебто справді небагато. Як і часу до холодів. Сподіватимемось: встигнуть. І до кучинівських школярів прийде тепло. Як і до решти їхніх ровесників.
На знімку: директор Кучинівської школи Н.Б. Шевченко: ведуться роботи по підключенню нової котельні.
Фото Андрія БЕЗБОРОДЬКА

Комментариев нет:

Отправить комментарий