пятница, 4 ноября 2011 г.

Функція – допомогти

Надання соціальної допомоги особам, які відбували покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі, є важливим суспільним завданням.
Відомо, що однією з основних причин повторного вчинення злочинів є труднощі, пов’язані з працевлаштуванням та вирішенням соціально-побутових питань, тому саме суспільство повинне бути зацікавленим в тому, щоб особи, які відбули покарання, не становили суспільної небезпеки.
При райдержадміністрації створена і діє спостережна комісія, яка є своєрідною зв’язувальною ланкою між владою, суспільством і засудженими.
Основними її завданнями є: організація громадського контролю за дотриманням прав і законних інтересів засуджених та осіб, звільнених від відбування покарання; організація виховної роботи з особами, умовно-достроково звільненими від відбування покарання, та громадського контролю за їх поведінкою протягом невідбутої частини покарання; надання допомоги у соціальній адаптації особам, звільненим від відбування покарання.
До складу комісії входять представники виконавчої влади, місцевого самоврядування та громадських організацій. Очолює її керівник апарату райдержадміністрації А.П. Миргородський, секретарем є завідуючий сектором взаємодії з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи райдержадміністрації П.Л. Мірошниченко. З питань соціальної адаптації осіб, звільнених від відбування покарання, можна звернутися до голови спостережної комісії кожну першу суботу місяця або в інший час за необхідністю. Прийом громадян ведеться за адресою: м.Щорс вул. Леніна,19, кімнати № 25 і № 29. Телефон 2-15-96.

Комментариев нет:

Отправить комментарий