вторник, 13 декабря 2011 г.

Здати валюту стало простіше

Протягом місяця «з хвостиком» обмін валюти в Україні здійснювався за новими правилами. Бажаючі здати або придбати закордонні гроші мали пред’являти банку паспорт, з першої сторінки якого там робили копію, і тільки після цього здійснювалась обмінна операція.

- Чи не зменшило це нововведення кількості бажаючих здати – придбати валюту? – цікавимось у відділеннях банків, що діють у Щорсі.
Всюди відповідають майже однаково: спочатку нововведенням трохи обурювались, а згодом звикли, і все пішло своїм шляхом.
- Бо для обміну приносять, як правило, невеликі суми, - пояснили ситуацію працівники банків.
Відучора (28 жовтня) здати валюту на суму до 50000 грн. можна буде, пред’явивши будь-який документ, що посвідчує особу, - ксерокопію з нього знімати не треба.
Ця норма діятиме до 1 вересня 2012 року (тобто і на час Євро теж). Про те, що без паспорта можна буде не тільки здати, а і купити валюту, мова не йде. Тут діятимуть старі правила.
За словами глави Нацбанку Сергія Арбузова, послаблення зроблено, щоб спростити обмін валюти для іноземців, котрі приїдуть на Євро-2012, а також для українців, котрі виявлять бажання поповнити валютні запаси країни.
За повідомленням українських ЗМІ Президент Віктор Янукович підтримав нову ініціативу Нацбанку: адже здати валюту стало набагато простіше, а купити можна буде тільки за паспортом. За словами Президента, продаж валюти за паспортами зупинив її вивезення з України тіньовим бізнесом і корупціонерами.
Марія ІСАЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий