вторник, 13 декабря 2011 г.

Дівчинка одужує

Їй лише рік і два місяці, а про дитину вже писали районка й обласний тижневик «Гарт». На жаль, привід сумний: у Даринки рідкісне захворювання – гемангіома (доброякісна пухлина судин). Яскрава малинова пляма вкрила всю ліву ручку, ще три, високі, налити кров’ю, під пахвою, на плечі та на грудях. Боячись, аби пухлина не проросла всередину, мама заспішила до лікарів. На жаль, ця хвороба не досить вивчена, тож думки й методи лікування фахівців часом розходилися діаметрально. Між тим, консультації, ліки досить дорогі…

Матуся Даринки – Тетяна Панчошна – дуже вдячна усім добрим людям, які відгукнулися на її біду, підтримують морально, допомагають матеріально, дають слушні поради. Милосердя не має меж. Люди пройнялися бідою сім’ї Панчошних. Після публікації у «Промені» в ошатному будиночку на вулиці Попудренка пролунав дзвінок. Телефонувала родина Воробей зі Щорса, аби порадити Тетяні звернутися до гомеопатичного центру ім. Дем’яна Попова, що в Києві по вулиці Рогнединській №3. Телефон реєстратури (044) 234-23-41. Цього разу вже Т.Панчошна просила повідомити в газеті координати лікувалього закладу.
- Препарати, які призначили Даринці, виявилися дуже ефективними, - ділиться Тетяна. – Пляма на ручці біліла просто на очах. Ми одразу помітили ефект. Правда, зараз процес одужання дещо уповільнився. А, може, то мені здається, бо дуже хочеться бачити свою дитину здоровою. Можливо, саме зараз комусь потрібна допомога фахівців Центру…
Дуже важливо, що препарати, які вживає Даринка, виготовлені з трав. Щоправда, чернігівський лікар поставився до них досить скептично. Але гормональне лікування відмінив. Охматдит, інститут ім.Шалімова, Харків, Київ, Чернігів – мама Таня стукала у всі двері в надії на допомогу. Чула часом протилежні рекомендації. Але всі лікарі сходилися на тому, що такі захворювання (раніше вкрай рідкісні) помітно почастішали після аварії на ЧАЕС. Врешті-решт саме спеціалісти гомеопатичного центру допомогли підібрати правильне лікування.
Зазвичай 80 відсотків гемангіом за статистикою минають самі, а решта 20 - потрібно лікувати. Саме до цих 20 відсотків тяжких випадків потрапила й Даринка. У неї судини розташовані близько до поверхні шкіри, вони, наповнюючись кров’ю, лопаються. Пухлина висока, її площа велика. Але в Центрі категорично проти операції – надто глибоко в дитяче тільце проросла гемангіома.
За кілька днів маленька Даринка мусить знову рушати в далеку дорогу до Києва. Чергова консультація (до речі, вартість консультації коливається від 160 до 2 тис. грн.) визначить стратегію подальшого лікування.
Між тим від часу нашої першої зустрічі на початку травня Даринка дуже підросла. Дівчинка пробує щось говорити, досить упевнено тримається на ніжках, прудко бігає. Вона надзвичайно любить свого старшого братика Юрка. Коли той повертається зі школи, швидко кидає рюкзак із книжками й зошитами, грається з маленькою сестричкою. Їй особливо подобається чіплятися за нього ручками й тоді вони вдвох – то вже поїзд.
Дівчинка-сонечко, Даринка великими очима-вишнями дивиться на світ і ще не розуміє своєї проблеми. Хоча, коли я зайшла до кімнати, вона щиро посміхнулася і простягла ручку, мовляв, дивися, я одужую. Разом із мамою пораділа цьому. Як і тому, що наше суспільство відкрите для милосердя, люди здатні чужу біду сприйняти й розділити, як власну.
Хочеться сподіватися, що день повного одужання не за горами. І ми всі разом наближаємо його.
Іще раз нагадуємо реквізити, за якими можна перерахувати кошти на лікування Даринки: Щорс, відділення «Ощадбанку» 3274, код 09353504, МФО 353553, р/р 29091913101009. Благодійна допомога для зарахування на рахунок 56300 (Панчошна Тетяна Михайлівна).
Валентина ВОЛОКУШИНА
Фото автора


2 комментария:

  1. Добрый день!
    подскажите, пожалуйста, реквизиты для благотворительной помощи Татьяне Панчошной действительны сейчас?

    ОтветитьУдалить
  2. Так, реквізити дійсні. Можна кошти перераховувати, адже дівчинку продовжують лікувати. В редакції є мобільний телефон Тетяни Панчошної.

    ОтветитьУдалить