вторник, 13 декабря 2011 г.

Для людей з обмеженими можливостями

Напередодні Дня інвалідів на базі Щорського РЦЗ був проведений День відкритих дверей під гаслом «Ми працюємо для Вас». За 11 місяців поточного року центром зайнятості було працевлаштовано 4 інвалідів, 2 з них на дотаційні робочі місця.
Зараз на обліку перебуває 5 осіб даної категорії. Переважна більшість осіб з обмеженими фізичними можливостями звертається за сприянням у працевлаштуванні до служби зайнятості, маючи перерву в трудовій діяльності та інвалідність понад один рік. Таким чином, поряд із втратою фізичних можливостей відбувається ще й втрата кваліфікації, або її рівень не відповідає потребам ринку праці, що зменшує шанси на працевлаштування. В таких випадках служба зайнятості пропонує особам даної категорії пройти навчання.
У разі відсутності професійної освіти або роботи за наявною професією (спеціальністю) особам з обмеженими фізичними можливостями надається можливість пройти навчання за актуальними професіями у складі груп, сформованих центром зайнятості, пофесійних вмінь та навиків, пропонується стажування безпосередньо на виробництві або підвищення кваліфікації на курсах цільового призначення з подальшим гарантованим працевлаштуванням. Альтернативною формою зайнятості може стати підприємництво. В центрі зайнятості вам нададуть необхідну інформацію щодо перспективних напрямів такої діяльності в регіоні, запропонують відвідати семінари з орієнтації на підприємницьку діяльність.
У центрах зайнятості створені всі умови для вільного доступу інвалідів, як у приміщення центру зайнятості, так і до необхідної інформації.

Комментариев нет:

Отправить комментарий