понедельник, 5 сентября 2016 г.

У Сновську обрали «Міс Полісся-2016»

Двадцять четвертого серпня ввечері у районному Будинку культури обрали «Міс Полісся-2016». Вперше в конкурсі взяли участь дівчата не лише з нашого, а й з сусідніх районів – Корюківського та Городнянського. Ідею, костюми для дефіле, сценарій дійства розробила керівник місцевого Театру мод «Fashion Zone» Євгенія Гордюк. Вона ж майже місяць проводила репетиції з усіма дев’ятьма дівчатами-учасницями, перш ніж вони вийшли на сцену.



Кожен район представляли по три дівчини. За Сновщину виступали Марина Ісакова, Анна Кириєнко та Альона Щедрова. Наймолодшій учасниці було всього 16 років (м.Корюківка), а найстаршій – 22 роки (м.Сновськ).
Оцінювало їх поважне журі у складі М.Панкратьєвої (голова ГО «Креативне творче об’єднання «Академія зірок», м.Чернігів), Є.Шеремет (м.Славутич), В.Сергійка (помічник народного депутата А.Євлахова, м.Сновськ), Н.Добненко (начальник відділу культури і туризму РДА, м.Сновськ) на чолі з Я.Мушинською (директор Будинку моделей Defile Models`City, м.Чернігів). Головними критеріями при відборі переможниці стали зріст дівчини, вміння правильно ходити і триматися на сцені, вміння позувати на камеру, грамотно висловлювати свої думки.
Щоб підкорити журі, дівчати мали продемонструвати всю свою чарівність, пластику, харизму, талант – тобто вміння подати себе на подіумі. Знайомство з конкурсантками відбулося під час першого виходу в одязі у стилі «Бохо-шик»*.  Тут же в залі на екрані показали й фотосесію з претендентками, яка напередодні була зроблена фотографом Іллею Грязновим (дизайнер – Є.Гордюк). Під час демонстрації світлин докладно розповідали про кожну з учасниць та про її захоплення. (До речі, за цими ж фото через Інтернет до початку конкурсу на сцені РБК тривало онлайн-голосування. Перемогу в ньому отримала наймолодша дівчина - Євгенія Стукало з Корюківки).
Далі за сценарієм був інтелектуальний конкурс. Дівчата мали відповісти на запитання, які для них підготували організатори і в той же час не розгубитися, гарно позувати. Сміливими були відповіді представниць з Городні. Наприклад, на запитання «У яку епоху ти б хотіла народитися, якщо була б така можливість обирати?» Аліна Дудко відповіла: «А мене все влаштовує! Я народилася в потрібному місці і в потрібний час!» (Забігаючи наперед, скажемо, що вона отримала звання «Міс конгеніальність»). А її землячка Поліна Гарная девізом свого життя взяла слова з пісні співачки Тіни Кароль: «Здатися ти завжди встигнеш». (У фіналі Поліна отримала титул «Міс креатив»). Мабуть, такими впевненими в собі і потрібно бути, щоб не відступати і йти до бажаного результату.
Наступним і найочікуванішим конкурсом став вихід дівчат у купальниках, під назвою «Ніч на Івана Купала». В прозорих накидках і з вінками на головах дівчата виглядала мов справжні мавки, за що отримали бурхливі оплески чоловічої половини глядацького залу.
За умовами конкурсу дівчата мали продемонструвати публіці також і свої таланти. Марина Ісакова дуже пластично станцювала під акомпанемент пісні «Хай несе мене ріка», Анна Кириєнко читала вірші, а Альона Щедрова заспівала пісню англійською.
Між конкурсами, поки дівчата перевдягалися і готувалися до наступного виходу, для публіки виступили «Театр танцю» зі Славутича та учасники «Театру мод» Євгенії Гордюк зі Сновська.
І ось фінал програми. Конкурсантки вийшли на сцену у вечірніх сукнях, продемонструвавши присутнім вишукане вбрання і свої стрункі фігури. Кожній з них вручають букет квітів і розпочинається оголошення результатів конкурсу. Звання «Міс журналіст» (спеціальна номінація від журі з Чернігова) отримує знову наймолодша учасниця - Євгенія Стукало. Трьох дівчат з сусідніх районів М.Панкратьєва запрошує до свого агентства мод у Чернігів. Наша чарівна Аня Кириєнко, яка займається альпінізмом і навчається у виші біоресурсів, отримує звання «Міс стиль». Марина Ісакова, яка стала студенткою Київського універу ім.Б.Грінченка і мріє потрапити в шоу на Бродвеї, удостоєна звання «Міс глядацьких симпатій». Саме їй протягом вечора найактивніше аплодував зал. Альона Щедрова – найстарша наша конкурсантка, студентка торгово-економічного вузу – стає «Міс харизма». Далі всім дівчатам присвоюють звання: «Міс фото», «Міс конгеніальність», «Міс топ-модель»…
Пристрасті розпалюються, глядачі в очікування, кого ж журі визнало головною переможницею, адже кожна гідна звання «Міс Полісся-2016».
Отже, за підсумками конкурсу «Другою віце-міс» стає Руслана Стрикаль з Городні, «Першою віце-міс» – Юлія Максименко з Корюківки. І найприємніша мить – коронку і звання «Міс Полісся-2016» отримує наша землячка Альона Щедрова! Глядачі щирими оплесками вітають переможницю.
На завершення всім дівчатам вручили подарунки від спонсорів свята, серед яких були Сновська міськрада, народний депутат А.Євлахов, депутат облради О.Хасенко, керівник ТОВ «Анторіс» Д.Дубина, пп С.Скідан та інші підприємці й власники місцевих магазинів. І звичайно – фінальне фото на пам’ять.
Ініціатор і організатор заходу Євгенія Гордюк вважає, що такі конкурси - це додатковий досвід для дівчат, який знадобиться їм в майбутньому: «Вони стають сміливішими, впевненішими, беруть потім активну участь у студентському житті, досягають успіхів. Дуже хотілося б, щоб учасниць було більше наступного разу, бо такі регіональні конкурси краси стають для них першим кроком у подальшому сходженні до вершин слави та визнання».
До речі, в цей же день відбувся і показ мод від Є.Гордюк. Змодельовані нею аж 250 костюмів показували на сцені РБК 60 моделей. Вік їх був від 5 до 38 років. Найбільше глядачів вразила колекція демісезонного верхнього одягу для дітей пре-то-порте, джинсова, колекції в стилі піратів, морська та хіпі.
Лариса МАРТИНЕНКО
* Boho-chic - це абсолютно новий напрям ультрасучасної моди, що народився в богемних колах шоу-бізнесу і кінозірок. Бохо-шик є яскравою сумішшю відразу декількох течій: хіпі, фольку, винтажу, мілітарі, етнічної тематики і циганського одягу. Стиль відрізняється елегантністю і деякою недбалістю, тим самим підкреслюючи
індивідуальність і шарм.

Комментариев нет:

Отправить комментарий