среда, 31 октября 2012 г.

Гімназія святкувала свій десятилітній ювілей


Здається, це було тільки вчора: колишня «залізнична», «третя» школа набула статусу гімназії, а скільки всього відбулося! Перші кроки єдиного
такого в районі навчального закладу, нововведення, досягнення – вчителів і учнів – про це розповідали слайди, котрі демонструвалися в рамках урочистостей з нагоди ювілею, що відбувся в ра­йонному Будинку культури.
На початку свята пролунав гімназійний гімн (створений на мотив студентського «Гаудеамуса». Як і належить, його виконували стоячи.
Першим привітав ювілярів народний депутат України Михайло Чечетов. Подарував телевізор, а пообіцяв – спортзал: зал вибухнув від оплесків. Зі щирими поздоровленнями звернулися до учительського і учнівського колективів гімназії голова РДА Олександр Грабовський та заступник голови райради Віталій Запорожець. Вони також вручили Почесні грамоти: від РДА – директору гімназії Олександру Щербині, заступнику директора з виховної роботи Інні Харченко, від ради –педагогу-організатору Марині Єрмак.
Грамоту обласного управління освіти отримала вчителька української мови та літератури Надія Чулінда.
Нагороди отримали також кращі педагоги гімназії. З привітаннями звертались до ювілярів міський голова Роман Зуб, начальник райво Алла Біба, голова райкому профспілки Марія Весела. Ряд керівників установ та організацій міста теж прийшли з поздоровленнями і подарунками. Приїхали й чернігівські колеги – зі школи №1. Словом, атмосфера на святі була відповідна. Дійство було продумане до дрібниць – виступи гімназистів, вшанування вчителів-ветеранів, великий триярусний торт у кінці – усе було об’єднане однією творчою ідеєю, ім’я якій (якщо коротко) – віват, гімназіє!
Закладу дійсно є чим пишатися – протягом десяти років з її стін вийшло 70 золотих і 16 срібних медалістів (а всього – 529 випускників). Серед них - лікарі, вчителі, телевізійники, нинішні аспіранти, артисти. Вражає кількість перемог вчителів і учнів, здобутків, звершень – і в навчанні, і в творчості, і в спорті.
Коли на сцену вийшли педагоги гімназії, важко було стримати захоплення – які вони молоді! Всі – незалежно від віку. Правду кажуть: хто працює з дітьми, до того старість не спішить.
Працівники РБК з нагоди свята приготували концерт, у якому взяли участь і самі ювіляри, ще раз продемонструвавши свої таланти. (Скажімо, присутні були у захваті від вокалу Вікторії Загуменної).
Насамкінець директор гімназії Олександр Щербина сердечно подякував колегам, батькам гімназистів, владі, спонсорам – усім, чиїми зусиллями втілюється в життя девіз закладу «Пропонуй, організовуй, виконуй» і запросив присутніх на …50-річний ювілей гімназії. За великим рахунком, він уже не за горами: час летить дуже швидко.
Присутні відповіли оваціями.
Марія ІСАЧЕНКО
Фото Олени
КОМПАНЕЦЬ

Комментариев нет:

Отправить комментарий