среда, 31 октября 2012 г.

Євген Корнієнко, начальник Щорського відділення Корюківської МДПІ: «У державі здійснюються реальні і вагові кроки назустріч бізнесу

У Верховній Раді зареєстровані законопроекти №11284-11285 із поправками до Податкового кодексу та інших законодавчих актів
для вдосконалення адміністрування податків і зборів. За ініціативною Мінфіну та ДПС України  пропонується   зробити ще кілька кроків щодо лібералізації оподаткування малого та середнього бізнесу. Запропонована система для ринку не нова, адже підприємства горілчаної галузі сплачують акцизний податок під час одержання спирту, тобто до моменту реалізації товару. А при продажу тютюнової продукції цього не робиться, що призводить до зловживань. Введення солідарної відповідальності за виробництво і збут підроблених тютюнових виробів дозволить обмежити ринок тютюнового контрафакту, який в останні роки має тенденцію до зростання.
Держава готує малому та середньому бізнесу вдосконалення спрощеної системи оподаткування. Так, для 5 та 6 груп платників єдиного податку будуть зменшені ставки з 7 та 10% до 5 та 7%. Крім того, скасовується обмеження кількості найманих працівників. Платники другої групи звітуватимуть не щоквартально, а тільки один раз на рік.
Законопроект також пере-дбачає значне спрощення документообігу при адмініструванні податків: запроваджується електронна форма заповнення заяви про перехід на спрощену систему оподаткування та спрощується порядок реєстрації платником ПДВ в електронному вигляді.

Комментариев нет:

Отправить комментарий