среда, 31 октября 2012 г.

Пріоритет в роботі – наповнення бюджету

Податкова служба – це колектив з 15 працівників. У 2012 році було проведено реорганізацію шляхом злиття у Корюківську МДПІ. Завдяки напруженій праці та високим професійним здібностям за січень - вересень поточного року до зведеного бюджету зібрано 21070,5 тис. грн. Про роботу місцевих податківців розповідає заступник начальника – начальник Щорського відділення Корюківської МДПІ Є.В. Корнієнко.

- Якщо вести мову про цифрові показники діяльності наших податківців, то перш за все треба згадати, що виконання розрахункової бази по Державному бюджету склало 103,3 %, а це додатково 118 тис. грн. Основними бюджетоутворюючими платниками до держбюджету є ТОВ “Астра” , ТОВ “Техсервіс”, Щорсрайагролісгосп, ПВТП “Яна”.
До місцевих бюджетів забезпечено надходження 16673,6 тис.грн., або 111,1 відсотка визначених завдань (+1665,4 тис. грн.). Порівняно з минулим роком надходження зросли на 1918 тис. грн. або на 113 відсотків.
Завдання по податку з доходів фізичних осіб за вересень 2012 року в сумі 1300 тис. грн., завдання виконане на 111,9 % або 1 455 тис. грн. (+ 155 тис. грн.). Хотілося б відзначити підприємства, які найбільше сплачують до місцевого бюджету вказаного податку. Це - дистанція колії, депо, військова частина 2253, центральна районна лікарня, відділ освіти.
Пріоритетні напрямки роботи податкової служби – це наповнення бюджетів усіх рівнів, боротьба з ухилянням від сплати податків, легалізація робочих місць і зарплати (за 9 місяців проведено 85 перевірок, у результаті яких встановлено, що без належного оформлення трудових відносин працювали 85 чол., в результаті залучено до державної реєстрації 73 громадян). Виявлено також, що 36 юридичних осіб та 78 фізичних осіб-підприємців виплачують заробітну плату нижче законодавчо встановленого рівня.
Традиційно важливим аспектом залишається робота, спрямована на формування серед підростаючого покоління належної культури сприйняття податкової системи. У цьому контексті проводяться дитячі конкурси та інші заходи відповідної тематики.
Велика увага приділяється роз’яснювальній роботі (зокрема - й індивідуальній), новацій у податковому законодавстві. Особливої актуальності вона набрала у зв’язку з перетворенням державної податкової служби з фіскального органу на сервісну службу. На новому етапі формування податкової служби як сервісного органу вже працюють на офіційному веб-порталі ДПС України ( www.sts.gov.ua) електронні податкові сервіси: “Анульовані свідоцтва платників ПДВ”, “Адреса масової реєстрації платників податків”, “Реєстр платників ПДВ”, “Перевір свого бізнес-партнера”, “Пульс податкової “, “Електронний ключ” та інші.
Словом, результат районної податкової досягнуто злагодженою працею усього колективу. Принагідно хочу привітати своїх колег з професійним святом –Днем державної податкової служби України. Вам і вашим родинам – міцного здоров’я, щастя, нових професійних досягнень та благополуччя.

Комментариев нет:

Отправить комментарий