среда, 31 октября 2012 г.

Діє реєстраційна служба

4 липня 2012 року Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення та спрощення процедури державної реєстрації земельних ділянок та речових прав на нерухоме майно» №5037-VI, який набрав чинності 8 серпня 2012 року.

Закон передбачає, що з 1 січня 2013 року реєстрація майнових прав на нерухоме майно, окрім державних реєстраторів реєстраційної служби, здійснюватиметься нотаріусом як спеціальним суб’єктом, на якого покладаються функції державного реєстратора прав на нерухоме майно.
Відповідно до закону, державна реєстрація прав власності, реєстрація яких проведена відповідно до законодавства, що діяло на момент їх виникнення, під час вчинення нотаріальної дії з нерухомим майном, об’єктом незавершеного будівництва та державна реєстрація прав у результаті вчинення нотаріальної дії з нерухомим майном, об’єктом незавершеного будівництва проводиться нотаріусом, яким вчиняється така дія.
Державний реєстратор прав на нерухоме майно: проводить державну реєстрацію прав та їх обтяжень або відмовляє у їх реєстрації; забезпечує ведення Державного реєстру прав; надає інформацію про зареєстровані права та їх обтяження в порядку, встановленому цим законом; забезпечує облік безхазяйного нерухомого майна; видає свідоцтво про право власності на нерухоме майно у випадках, встановлених цим законом тощо.
Реєстраційна служба Щорського районного управління юстиції знаходиться за адресою: м.Щорс, вул.Щорса,51А, у приміщенні районного вузла зв’язку на ІІ поверсі (вхід з двору). Телефон начальника 2-11-40, спеціалістів сектора – 2-14-85.
В.ТЕРЕХОВ,
начальник реєстраційної служби
Щорського районного управління юстиції

Комментариев нет:

Отправить комментарий