пятница, 25 июля 2014 г.

«Життя прожив, мов один день», - ділиться враженнями 90-літній ювіляр П.О.СОЛОДОВНИК


Минулого вівторка чепурний заквітчаний будиночок №17 по вулиці Чкалова приймав гостей: його господареві того дня виповнилося дев’яносто років! Стрункий, підтягнутий, із прямою спиною, він виглядає набагато молодшим. Залюбки вирощує на власному городі хрусткі огірки та червоні помідори, весь час клопочеться по господарству.
Більше шести десятиріч душа в душу живе з дружиною Раїсою Іванівною. Не забувають про стареньких їх діти, онуки й правнуки.
Але є у житті Петра Олексійовича особливий період, який викарбувався у пам’яті назавжди: одразу після звільнення Щорса від фашистської окупації він пішов боронити рідну землю від загарбників. З боями проходив сусідню Білорусію, був поранений. Але після лікування в госпіталі знову повернувся до ратної справи. Рідні добре знають із його розповідей, які випробовування випали на його долю, як гідно виходив із них солдат П.О. Солодовник. Уся велика сім’я пишається старійшиною свого роду, його славним бойовим і трудовим шляхом. Петро Олексійович прожив життя, гідне наслідування. Онуки мають ким гордитися і з кого брати приклад. Тим паче, що й нині ветеран у строю. Він займає активну громадянську позицію, приділяє увагу патріотичному вихованню підростаючих поколінь, жваво цікавиться подіями на сході України. Його патріотичний настрій – бойовий: вперед, до перемоги! Україна має залишатися єдиною і неподільною, - це його глибоке переконання.
Привітати ветерана із поважним ювілеєм та вручити Почесні грамоти й подарунки приїхали голови РДА та райради П.Л. Мірошниченко й І.Г.Орда, а від ветеранів району Л.Р. Кравець, представник райвійськкомату П.М. Гребенчук та начальник управління ПФУ М.С. Шидловська. До речі, пригощали гостей цукерками з промовистою назвою «Єдина Україна». Такі вони, ветерани. Навіть попри свій поважний вік вони не втрачають бойового духу. Так тримати!

Валентина ВОЛОКУШИНА
Фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий