понедельник, 14 июля 2014 г.

Павло Мірошниченко: «Наш обов’язок – забезпечити повний соціальний захист сімей мобілізованих та своєчасно виплачувати заробітну плату працівникам бюджетної сфери»

На цьому наголосив голова райдержадміністрації під час наради з працівниками апарату, управлінь, відділів РДА щодо розв’язання соціально-економічних проблем району. Одними із основних питань, які обговорювались, були підтримка осіб, що переселилися до району з тимчасово окупованого Криму і Луганської та Донецької областей, допомога
військовослужбовцям, які несуть службу в зоні АТО та їх сім’ям. Голова райдержадміністрації наголосив на тому, що кожна родина, годувальник якої виконує військовий обов’язок на сході країни, не залишається поза увагою.  У разі потреби їм буде надаватися допомога у вирішенні питань соціального захисту (кредитних зобов’язань, допомоги по господарству у заготівлі дров, сіна, випасу худоби тощо). Відвідавши родину в Тур’ї, перш за все Павло Мірошниченко подякував батькам правоохоронця за відвагу сина та його відданість державі. Наразі в рамках проведення антитерористичної операції на сході України у Луганській області несе службу батальйон спеціального призначення МВС «Чернігів». У його складі перебувають 7 мешканців Щорського району. Колективи підприємств, установ, громадські організації, підприємці підтримали ініціативу у зборі коштів для закупівлі спорядження нашим бійцям. Були придбані комплекти камуфльованих дощовиків, касок та інші речі.
Далі детальніше голова райдержадміністрації зупинився на питаннях, які обговорювалися на нараді голови облдержадміністрації Володимира Івашка з головами райдержадміністрацій та міськими головами. За його словами, одними з головних питань, які озвучив очільник області, були стан розрахунків за спожиті енергоносії та забезпечення теплопостачання в умовах припинення експорту в Україну природного газу з Російської Федерації. Посилаючись на слова Володимира Івашка, голова райдержадміністрації наголосив, що керівники підприємств та організацій усіх рівнів несуть персональну відповідальність за несвоєчасне здійснення розрахунків за спожитий газ. Голова облдержадміністрації доручив керівникам районів активізувати роботу щодо підвищення рівня розрахунків за спожиті енергоносії, взяти під особистий контроль споживання природного газу у межах доведених лімітів та вжити заходів щодо переведення котелень на альтернативні види палива. З цього приводу П.Л. Мірошниченко додав, що до початку навчального року котельні в гімназії та школах у Петрівці й Тур’ї планується перевести на опалення новими видами палива.
На нараді також йшла мова про необхідність забезпечення своєчасної виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери. Володимир Івашко закликав голів райдержадміністрації та міських рад працювати над наповненням місцевих бюджетів, здійснити пошук додаткових джерел надходжень, дотримуватись жорсткого режиму економії бюджетних коштів, а також посилити фінансово-бюджетну дисципліну. У цьому контексті заплановане закриття Хотуницької ЗОШ І-ІІ ст. (де залишилося трохи більше десятка учнів) та реорганізація декількох медичних закладів.
Детально було обговорено першочергові проекти, які потребують негайного завершення. За підтримки заступника голови - керівника апарату облдержадміністрації Сергія Журмана планується до 1 вересня завершити будівництво дитячого садка в с.Кучинівка. По мірі надходження коштів роботи виконуються. Існує можливість із залученням громадськості з липня розпочати реконструкцію трибун стадіону «Колос». Також уже розпочато проектні роботи по ремонту покрівель Тихоновицької та корпусі майстерень Щорської ЗОШ №1, будівництву теплих туалетів у Великощимельському НВК.
На закінчення Павло Мірошниченко попередив працівників райдержадміністрації про дотримання виконавської дисципліни.
Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату
райдержадміністрації

Комментариев нет:

Отправить комментарий