воскресенье, 20 июля 2014 г.

«А всім нам вкупі на землі єдиномисліє подай і братолюбіє пошли...»


Зазвичай ми більше уваги приділяємо головному державному святу нашої країни Дню незалежності, яке відзначається щороку 24 серпня на честь прийняття Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України. Але саме з прийняттям Деклара́ції про́ держа́вний сувереніте́т 16 липня 1990 року починається нова історія нашої держави.

З цієї нагоди у залі центральної бібліотеки міста відбувся «круглий» стіл за участю голови РДА Павла Мірошниченка, керівника апарату Олесі Гориченко, представників органів влади, місцевого самоврядування, працівників галузей юриспруденції та освіти, економіки, фінансів, членів громадської ради при райдержадміністрації та ЗМІ. У своєму звернені голова РДА привітав усіх присутніх з визначною датою і наголосив, що саме нині наша держава складає іспит на суверенітет, який полягає в праві самостійно вирішувати внутрішні та зовнішні політичні питання без втручання інших держав та осіб. Павло Мірошниченко чітко окреслив основне завдання влади сьогодні: збереження громадянського миру, соціальний захист громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, а також підтримка наших земляків-воїнів, які знаходяться нині в зоні АТО, та їх сімей. Він впевнений, що саме керівництво Російської Федерації робить жахливі кроки щодо нашої держави, а братні народи і в майбутньому будуть дружити, і ніяка пропаганда цьому не завадить. «Патріотизм, активна життєва позиція, наполеглива повсякденна праця – ось запорука нашого щасливого майбутнього», - висловив свою позицію голова РДА.
У ході обговорення директор історичного музею Тетяна Кліщенко зробила екскурс в минуле. Вона розповіла про передумови виникнення ідеї про незалежність, про перші шляхи становлення країни, перехід від планової до ринкової економіки.
Вчитель історії міської школи №2 Анатолій Воробей у своєму виступі зазначив, що юнаки, які нині воюють за Україну на сході, виросли вже в незалежній державі: «Радує те, що непроста ситуація в країні гуртує народ, що молодь нині щиро, не з примусу, використовує українську символіку. Тож ми виховали гарне покоління».
На закінчення зустрічі директор ЦБС Ніна Мокросноп, яка вела засідання, підвела підсумки опитування, щопровела бібліотека з нагоди 200-річчя Т.Г.Шевченка. Більшість мешканців району обрала вислів Великого Кобзаря «А всім нам вкупі на землі єдиномисліє подай і братолюбіє пошли...» Дійсно, самі ці слова актуальні зараз, як ніколи.
Лариса МАРТИНЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий