пятница, 18 июля 2014 г.

Електровелосипед – це… мотоцикл?

Без прав та реєстрації їздити на ньому не можна
Чіткого визначення, що є електровелосипедом, а що більш важкою технікою, у правилах нема. Сказано: якщо електродвигун, встановлений на велосипеді, має потужність до 0,4 кВт – це електромопед, більше – мотоцикл.




– Встановити точну категорію транспорту можна у Менському реєстраційно-екзаменаційному відділі ДАІ, - роз’яснює старший інспектор ДАІ Григорій Плющ. – Водії мопедів, моторолерів та мотоциклів повинні мати й посвідчення водія. Але не варто забувати, що сідати за будь-яке кермо треба у тверезому стані.
На думку інспекторів ДАІ, велосипедний рух у нашому районі – це окрема непроста тема, оскільки велосипедисти часто нехтують правилами дорожнього руху. Така ж безпечність проявляється, коли людина пересідає на електровелосипед, не беручи до уваги те, що транспорт з електродвигуном – це вже більш серйозна техніка, яка вимагає і більш контрольованого руху та відповідальності.
Треба знати, що згідно з правилами, не буває електровелосипедів із потужність двигуна 500 кВт, хай навіть і у паспорті виробника написано «електровелосипед». Техніка такої потужності – це мотоцикл, і на нього потрібні права та реєстрація. І все це мають право вимагати працівники ДАІ.
Що ж до алкогольного сп’яніння, то тут правило одне: випив – за кермо не сідай.

Комментариев нет:

Отправить комментарий