пятница, 5 октября 2012 г.

До перегонів залишилось менше місяця

Вибори народних депутатів проходитимуть без перерви з 8-00 до 20-00
28 жовтня  2012 року.
Щоб ви, як громадяни України, могли вільно реалізувати своє право і зробити свій вибір, варто знати: вже з 8 жовтня на виборчих дільницях знаходитимуться попередні списки виборців для загального ознайомлення.
Ви можете прийти і перевірити – чи занесені ви до цього списку, а також можете звернутися до ДВК із заявою про уточнення попереднього списку виборців, у тому числі про включення або виключення зі списку себе особисто або інших осіб, а також щодо наявності або відсутності відміток про постійну нездатність виборця самостійно пересуватися. Підтвердженням того, що ви занесені до списку, буде надіслане вам до 12 жовтня іменне запрошення на вибори.
Якщо ви прийшли на дільницю у день голосування і не побачили свого прізвища у списку, то внести його можна буде винятково на підставі рішення суду. За мотивованим зверненням виборця, який має право голосу на відповідних виборах чи референдумі, орган ведення Реєстру може тимчасово змінити виборцю місце голосування (виборчу дільницю) в межах округу без зміни його виборчої адреси. Таке звернення подається до органу ведення Реєстру за місцезнаходженням зазначеної виборцем виборчої дільниці або за виборчою адресою не пізніше ніж за 5 днів до дня голосування (до 22 жовтня включно). Тимчасова зміна місця голосування підтверджується відповідним посвідченням, яке видається виборцю.
Виборчий бюлетень
У день виборів на руки ви отримаєте 2 виборчі бюлетені різного кольору для голосування в загальнодержавному та в одномандатному округах.
Назви партій у виборчому бюлетені для голосування у загальнодержавному окрузі розміщуються в порядку, визначеному жеребкуванням, а у виборчому бюлетені для голосування в одномандатному окрузі імена та прізвища кандидатів у депутати зазначаються в алфавітному порядку.
Цікава деталь: цього року в бюлетенях не буде рядка «Проти всіх» чи «Не підтримую жодного». Тож ви повинні поставити у виборчих бюлетенях позначку "плюс" ("+") або іншу, що засвідчує ваше волевиявлення, у квадраті навпроти назви партії, за кандидатів у депутати від якої ви голосуєте, та другу позначку в іншому бюлетені у квадраті навпроти прізвища кандидата у депутати, за якого віддаєте голос.
Простіше кажучи, треба обрати лише ОДНУ партію та ОДНОГО кандидата, бо інакше, якщо у бюлетені зроблено більш як одну позначку чи не поставлено жодної - він вважається зіпсованим. У разі якщо ви, заповнюючи виборчий бюлетень, припустилися помилки, ви маєте право невідкладно звернутися з письмовою заявою до члена виборчої комісії, який видав вам виборчий бюлетень, з проханням видати інший.
Результати
голосування
Центральна виборча комісія на своєму засіданні на підставі протоколів окружних виборчих комісій про підсумки голосування в одномандатних округах та загальнодержавному окрузі не пізніше, як на 15 день з дня голосування встановлює результати виборів депутатів і не пізніше, як на 5 день з дня встановлення результатів (тобто до 17 листопада 2012 року) офіційно оприлюднює результати виборів у газетах "Голос України" та "Урядовий кур'єр». Далі відбудеться процедура реєстрації новообраних депутатів.

Лариса
МАРТИНЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий