четверг, 25 октября 2012 г.

Основні підготовчі роботи до зимового сезону виконані

Ключовою темою останньої колегії в РДА була тема підготовки до роботи в зимових умовах. Про стан справ доповів перший заступник голови РДА Володимир Алєксєєв. Мова йшла, зокрема, про готовність відомчого житлового фонду, водопровідних систем, техніки для очищення вулиць від снігу, газового обладнання тощо.

Особливий акцент було зроблено на доцільності використання місцевих видів палива, зокрема, торфу.
Начальник відділу освіти Алла Біба розповіла про готовність до зими навчальних закладів (на сьогоднішній день вони забезпечені дровами на 54 % вугіллям – на 63), завідуюча відділом культури Наталія Добненко ­ закладів культури. Зазначалося, що з 58 цих закладів опалюються 39. Решта або опалюються частково, або зовсім не опалюються. В числі останніх – Михайлівський, Жовідський, Лосевослобідський, Хрінівський та інші клуби. Нема чим платити за опалення (віднедавна там воно – газове) Новоборовицького осередку культури. Анатолій Дуля – голова правління «Комунальника» – розповів про ремонт очисних споруд, який здійснюється, про проблеми саночистки (зокрема, машини для вивезення нечистот відпрацювали свій ресурс і потребують заміни).
Голова РДА Олександр Грабовський у своєму виступі узагальнив сказане в доповідях і поставив перед керівниками окремих підрозділів конкретні завдання.
Далі колегія розглянула питання про розвиток музейної справи в районі. (2012 рік – згідно з Указом Президента – визнано роком відродження музеїв). Основним питанням, що обговорювалося, було фінансування музеїв. У цьому відношенні існує ряд гострих проблем. Скажімо, народний музей у Клюсах має фінансуватися за рахунок сільради. У неї коштів нема. Тільки завдяки ентузіазму небайдужих людей (таких, як музейний доглядач Г.І. Третяк) заклад працює.
Третім питанням порядку денного колегії було питання про хід підготовки тваринницької галузі району до роботи в зимових умовах.
Марія ІСАЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий