среда, 31 октября 2012 г.

«Моя Сновщино прекрасна, тобі калиною цвісти!»

Під таким гаслом у районному Будинку культури пройшов звіт творчих колективів. Звіт був приурочений до двох визначних ювілеїв – 210-ї річниці з дня утворення Чернігівської губернії і 80-річчя Чернігівської області.

На цьому, зокрема, зупинився у своєму вітальному слові голова райдержадміністрації Олександр Грабовський.
По-справжньому красивим був початок свята – з піснею про Україну у виконанні Оксани Бондаревської та хореографічною композицією «Ягідок».
Далі – виступи духового оркестру під керівництвом Леоніда Рибальченка, народного аматорського хору «Спадщина» (керівник Ніна Кв’ятківська).
У програмі звіту були представлені різноманітні жанри сценічного мистецтва: танцювальний (полька з бубнами у виконані «Ягідок»), народної пісні (ансамбль «Світлячок» з віночком українських пісень), драматичний (інсценівка уривку з п’єси В.Бойка «Ніна Сагайдак»)…
В рамках звіту глядачі мали нагоду оцінити виконавську майстерність ансамблю «Калина» народного аматорського оркестру народних інструментів (керівник Тамара Гребенюк), тріо «Душі криниця», хору «Ренесанс» районного Будинку культури, дитячого ансамблю «Снов’яночка» дитячої музичної школи ім. Н.Рахліна, студії «Світлана», самодіяльних артистів зі Сновського та Великого Щимеля.
В репертуарі були представлені як фольклорні (зокрема, народні пісні «Ой, на горі сніг біленький», «Летіли дві чайки» і т.п.), так і твори сучасних «митців» («Танець з шаблями» А.Хачатуряна).
Як завжди, порадував глядачів своїм виступом Георгій Лепнюк.
Марія ІСАЧЕНКО, фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий