понедельник, 4 апреля 2016 г.

Патріотизм – це актуально

На сучасному етапі розвитку українського суспільства проблема патріотичного виховання є надзвичайно актуальною. Завдання школи та обов’язок педагогів – виростити дітей справжніми громадянами та патріотами з почуттям особистої відповідальності.



Приємно усвідомлювати той факт, що наші діти безпосередні й щирі у проявах своїх почуттів. Саме вони стали ініціаторами започаткування волонтерського руху два роки тому, коли почались військові дії на сході, й постійно заохочують нас, дорослих, до участі у різноманітних акціях. Ми допомагаємо бійцям АТО, дітям-переселенцям із дитячого будинку в Новому Айдарі, беремо активну участь у військово-патріотичній грі «Джура», різноманітних конкурсах, проводимо флешмоби.
Нещодавно були започатковані дві нові традиції: кожний робочий тиждень ми розпочинаємо виконанням Державного гімну України на загальногімназійній лінійці, а завершуємо тиждень Днем етностилю та національної символіки. Саме у п’ятницю вся гімназія майорить різнобарвними візерунками української вишивки, яскравими квітами віночків, синьо-жовтими намистами, браслетами, хустинками. Сьогодні вишиванки -  це трендовий одяг для будь-якого віку. Й під час урочистих заходів у гімназії з кожним разом більшає кількість дітей, що віддають перевагу цьому своєрідному коду української нації.
Також у Чернігові на сцені Палацу дитячої та юнацької творчості відбувся обласний конкурс з відродження національних традицій «А я просто українка». Учениця 11 класу гімназії Єлизавета Куликовська, переможниця районного конкурсу, на обласній сцені продемонструвала не тільки вроду, а й свої різноманітні захоплення в номінаціях: «Берегиня роду», «Українська кухня», «Майстриня», «Талант».
Усі дівчата, а їх було одинадцять, отримали подарунки, море оплесків та привітань. Єлизавета ж потрапила до почесної п’ятірки найсильніших і отримала диплом в номінації «Берегиня».
Проведення таких заходів демонструє, що вихованці гімназії разом зі своїми педагогами та батьками відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв і традицій свого народу.
М.ЄРМОЛЕНКО, вчитель гімназії

Комментариев нет:

Отправить комментарий