понедельник, 25 апреля 2016 г.

Місцеві ініціативи: чи не залишаться вони на папері?






Мінлива фінансова ситуація, яка не має „стоп”, зобов’язала районних депутатів (із 26 були присутні 18) зібратися 15 квітня на V позачергову сесію. Провів її голова райради Павло Мірошниченко. Участь у цьому зібранні також брали голова РДА Валерій Радібеда, сільські і міський голови, інші запрошені посадовці.
Як і щоразу, знову на перші  місця вийшли питання грошові – „Про внесення змін до рішення районної ради від 25 грудня 2015 р. „Про районний бюджет на 2016 рік”, „Про внесення змін та доповнень до Програми економічного і соціального розвитку району на 2016 рік, затвердженої рішенням 2 сесії райради 7 скликання від  25 грудня 2015 року №2/7-8, котрі озвучив начальник  фінансового управління РДА Микола Іваницький. Його пропозиція пункти 1, 2, 8 викласти у новій редакції (суми фігурували з дев’яти цифр) була проголосована без заперечень. Власне, і низка інших питань порядку денного сесії (їх налічувалось більше 15) зайвих суджень і емоцій не викликала.
Та коли дійшло до внесення змін до рішення про припинення  функціонування державного закладу „Лінійна лікарня станції Щорс Південно-Західної залізниці” шляхом реорганізації – перетворення в комунальний заклад „Лінійна лікарня Щорської районної ради Чернігівської області” дискусія все-таки пройшла. Домінував у ній депутат Вадим Кухаренко, який у підсумку проголосував „проти” подібних перетворень і реорганізацій.
Наприкінці своєї роботи V сесія прийняла звернення до Президента України Петра Порошенка, Верхової Ради України та Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2015 року №1024 „Про затвердження нормативу забезпечення стаціонарними лікарняними ліжками у розрахунку на 10 тисяч населення”. Нагадаю, що наразі на території Щорсівщини мешкає 23800 осіб, багатьом з яких повсякчас потрібна фахова медична допомога. Ось і сподіваються вони, що абревіатура ППР (посиділи, побалакали, розійшлися) – це не про наші зібрання і про наші рішення. Бо дуже часто тільки цим завершуються  багато починань та ініціатив не те, що на місцевих – на найвищих рівнях.
Олена КОМПАНЕЦЬ, фото автора 

Комментариев нет:

Отправить комментарий