Ні весільний, ні іменинний коровай не може зрівнятися за своїм статусом з паскою – головною Великодньою стравою. Сила традиції смакувати особливу пасхальну випічку настільки велика, що у нашій улюбленій „Вітамінці” (заввиробництвом чарівна Любов Теліман) розробили свою методику і рецептуру. Приміром, окрім обов’язкових молока, борошна, цукру і яєць додають маргарин з високим вмістом жиру, коньяк, родзинки та інші смаколики. Щодо кількості головного пасхального хліба – то вона вимірюється тисячею штук. Вага коливається від 50 грамів до півкіла, а колір у кожного виробу - золотистий, царського відтінку. Придбаний у „Вітамінці”, він стане найбільшою окрасою й основною поживою святкового столу і нагадає нам пророчі Христові слова: „Я є хліб життя!”
Текст і фото Олени КОМПАНЕЦЬ
На знімку: керуюча виробництвом Любов Теліман (у центрі) разом з майстрами-кондитерами – Світланою Голобокіною та Оленою Зарецькою.
Комментариев нет:
Отправить комментарий