воскресенье, 2 апреля 2017 г.

Про весняно-польові роботи і соціальне обслуговування йшлося на черговій колегії

28 березня відбулося розширене засідання колегії РДА. Провів його голова райдержадміністрації Валерій Радібеда.  Про підсумки роботи за 2016 рік територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) РДА  звітувала директор Світлана Хоменко.
Серед іншого, вона поінформувала, що працівниками терцентру за минулий рік надано послуги 3106 особам. У центрі функціонують такі відділення: соціальної допомоги вдома; організації надання адресної натуральної та грошової допомоги; соціально-побутової адаптації; стаціонарне для постійного або тимчасового проживання у с.Н.Боровичі. За звітний рік надійшло коштів від надання соціальних послуг на платній основі 123 тис. 798 грн. 80 коп.
Щодо стаціонарного відділення у Нових Боровичах, то там перебуває 27 осіб, а заклад розрахований на 33 місця. У планах -  перевести його на опалення твердим паливом, щоб зменшити видатки на утримання.
Середня кількість осіб, що обслуговує один соціальний робітник, у 2016 році склала 11 чоловік. З початку року взято на обслуговування відділенням соціальної допомоги вдома 65 чоловік. За звітний період знято з обслуговування 109 чоловік: забрали родичі - 32, померло - 66, влаштовано в будинки-інтернати -11. Відділенням центру охоплені всі населені пункти району. Соціальні робітники, у межах можливостей, забезпечені велосипедами, для поліпшення пересування. Керівництво терцентру за звітний рік зробило 97 перевірок щодо надання соцпослуг. Підопічні задоволені обслуговуванням, проте були виявлені два випадки неналежного виконання своїх обов’язків соцробітниками, яким винесено догани. За 2016 рік було зроблено 38 виїздів у села району, під час яких надано соціально-медичну допомогу, послуги перукаря, з ремонту взуття та одягу.
Робота терцентру - це не тільки соціальне обслуговування, а й постійна робота з виявлення самотніх непрацездатних громадян похилого віку, які потребують допомоги. У планах – зробити масажний кабінет для підопічних.
Світлана Хоменко поінформувала, що вони співпрацюють з благодійними організаціями «Ми разом», «Аратта» та з благодійним фондом «Добрий самаритянин». Завдяки їм поповнилася  база  засобів реабілітації, які можна отримати на тимчасове користування безкоштовно.
У обговоренні доповіді взяла участь виконуюча обов’язки старости сіл Петрівка, Журавок Марія Деркач.
Наступним питанням колегії була підготовка та проведення весняно-польових робіт в сільгоспформуваннях  Сновщини. Доповідала начальник відділу агропромрозвитку РДА Надія Дятел. Вона повідомила, що сільськогосподарськими підприємствами в 2017 році планується посіяти навесні 11947 га ярих культур, що на 3399 га менше ніж минулого. Проте озимини посіяли на 5073 га більше в 2016 році, ніж планувалось. Мінімальна потреба в мінеральних добривах становить 100 кг/га діючої речовини. Станом на 22 березня сільгоспформуваннями закуплено 2452 тонни добрив, що складає  в розрахунку на один гектар 112 кг. Для виконання весняно-польових робіт в аграрному секторі потрібно 450 тонн дизпалива та 55 тонн бензину, планується  залучити 116 тракторів.
Необхідною умовою  комплексу весняно-польових робіт є проведення  керівниками сільгосппідприємств всіх заходів, пов’язаних з охороною праці.  Більш детально про інструктажі, важливість облаштування безпечних робочих місць, проведення медогляду працівників, використання тільки справної техніки розповіли учасникам колегії головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці в Чернігівській області Микола Паценко та  страховий експерт з охорони праці відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Городнянському районі Сергій Лисогор. Вони ще раз нагадали, що відповідальність за безпеку на виробництві завжди несе керівник.
У роботі колегії взяли участь голова райради Ніна Кухаренко,  Сновський міський голова Олександр Медведьов, а також в.о. старост, керівники підприємств і організацій району. На завершення колегії Олександр Медведьов оголосив, що 6 квітня на території громади оголошено Днем довкілля. Проте чекати саме цієї дати не варто і, по можливості,  весняне прибирання  вже розпочати.

Комментариев нет:

Отправить комментарий