понедельник, 27 ноября 2017 г.

Про стоматологію, терцентр і наші сподівання


Майже місяць як стоматологічне відділення обживає нові відремонтовані кабінети і приймає своїх пацієнтів у приміщенні ЦРЛ. Але багато з мешканців Сновщини про це не знають, тож іноді стоять і чекають під закритими дверима колишнього відділення або телефонують за старим номером.

Стоматологів перемістили в колишні гінекологію та офтальмологію у зв’язку з економією та зручністю – не треба витрачати кошти на опалення окремої будівлі, а хворі, що лежать на стаціонарі в інших відділеннях, можуть одночасно полікуватися і в стоматолога, якщо треба – зробити знімок зубів тут в цьому ж приміщенні ЦРЛ. Єдине що, стало гірше, треба трохи далі добиратися до цих лікарів від центру.
Завідуюча стоматвідділенням Марія Кошель розповідає:
- Зате тут працювати стало краще, тепліше, світліше. І головна радість – нам придбали і встановили дві турбоприставки, що значно полегшило роботу лікарям. І пацієнти задоволені – лікування стало майже безболісним. Проте ми дуже потребуємо ще одну таку приставку, адже наразі на старій бор-машині працює лікар-стоматолог, що лікує маленьких пацієнтів.
Керівництво лікарні та громадськість неодноразово зверталося до депутатів міськради з проханням віднайти кошти в місцевому бюджеті на турбообладнання для нашої стоматології. Сподіваємося, вони почують людей і підтримають їхні звернення найближчим часом. У стоматвідділенні, як і раніше, і лікують зуби, і протезують. Чергує лікар і по суботах. Новий телефонний номер реєстратури – 2-19-78.
Колишнє ж приміщення стоматології передали в користування терцентру. А сам територіальний центр соцобслуговування РДА на сесії міськради депутати вирішили прийняти до комунальної власності Сновської ОТГ. Тож тепер утримання цієї установи буде за рахунок місцевого бюджету.
Як каже її керівник Світлана Хоменко: «Ми давно планували розширити свою діяльність, але у нас не вистачало площі. Отримавши додаткове приміщення,  плануємо тут зробити кабінет для масажу, кімнату, де  наші підопічні могли б зібратися для якогось спільного заняття тощо. Та спочатку потрібен хоча б мінімальний косметичний ремонт».
Лариса МАРТИНЕНКО, фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий