суббота, 10 сентября 2011 г.

Річний звіт депутата


Лариса МАРТИНЕНКО,
депутат районної ради, 
секретар постійної комісії з питнаь законності,
регламенту і депутатської діяльності


Депутатом районної ради я обрана вперше по мажоритарному округу (села Піщанка і Жовідь). Протягом звітного періоду підтримую постійний зв’язок зі своїми виборцями. Вивчалася громадська думка, потреби населення, вживалися заходи щодо задоволення колективних потреб та вимог людей. Побувала на сходах обох сіл, про проведення яких  були надруковані в газеті «Промінь» дві статті. Тісно співпрацюю з сільськими депутатами та сільським головою.
Згідно із затвердженим Щорською районною радою графіком прийому громадян депутатами ради, прийом виборців проводжу кожну останню п`ятницю місяця з 9.00 до 12.00 у приміщенні редакції рапйгазети «Промінь» (Щорс, вул.Залізнична, 4).  За період з листопада 2010 року до 20 липня 2011 року до мене звернулося понад 20 осіб.
Звернення стосувалися вирішення соціальних проблем, консультацій, вшанування ветеранів Великої Вітчизняної війни, надання допомоги у відкритті рахунку у банку для збору благодійної допомоги, проблема браконьєрства на річці (власними силами мешканці намагалися зупинити порушників, однак вони були з ними  не в рівних умовах), нерегулярність рейсів автобуса Щорс-Клюси, проведення святкових заходів у с.Жовідь та с.Піщанка тощо.
Звертаються пенсіонери, щодо оформлення документів про надання субсидії. Звертаються, ті, хто має статус «Діти війни»,  щоб отримали консультації в написанні позовних заяв щодо невиплати їм надбавок, передбачених законодавством. У цьому питанні тісно співпрацювала з уповноваженою особою з оформлення соціальної допомоги Кручко Галиною Сергіївною.
Виборцями на сході було порушене проблемне питання стосовно обслуговування населення. А саме - про відновлення роботи магазину Гірського споживчого товариства у с.Піщанка. У зв’язку з тим, що магазин збитковий, його відкривати не планують. Це можливо лише у разі прийняття на рівні держави Програми для забезпечення товарами першої необхідності малонаселених сільських пунктів, коли будуть відшкодовуватися збитки  сільському споживчому товариству.
Я особисто зверталася до приватних підприємців Віктора Вороб`я і Сергія Клименка, які мають продуктові магазини у попутному напрямку: селах Гірську, Жоведі та Нових Боровичах,  щодо виїзної торгівлі у с.Піщанка. З боку РДА їм би надавалась раз на рік допомога у розмірі приблизно 700 грн. на бензин за обслуговування малих сіл. Проте вони відмовилися, вважаючи, що таке торгівля не приноситиме їм прибутку.
На даний час мешканці села мають змогу раз на 4 дні купувати хліб прямо з хлібовоза. Передають замовлення місцевих мешканців на хлібозавод і приймають хліб по черзі сільські депутати Олександра Мартиненко та Микола Юрченко. За іншими ж товарами селяни їдуть у Гірськ чи Жовідь.
У селі частково вирішено проблему працевлаштування, завдяки псп «Яна Плюс», яке розширило тваринницьку ферму. Проте болючим на теренах сільради залишається питання пияцтва місцевого населення та дрібних крадіжок.
Порушене питання ремонту ґрунтових доріг (їх підсипка), було вирішене завдяки допомозі депутата обласної ради на окрузі Олександра Веселого.
14 серпня планується проведення села, у підготовці якого також братиму участь.
Проводжу роботу щодо передплати газети «Промінь», засновником якої окрім трудового колективу редакції, в якій я працюю,  є районна рада і райдержадміністрація. Звертаюся і до вас, дорогі депутати, сприяти у передплаті цього видання на теренах району.
Як депутат районної ради вхожу до складу постійної комісії з питань законності, регламенту і депутатської діяльності,  беру безпосередню участь  у  підготовці  питань  для  розгляду  на  сесіях  ради  під час засіданнь комісії. З початку обрання депутатом була присутня на всіх  без виключення пленарних засіданнях районної ради.
Як секретар постійної комісії пройшла дводенне навчання в березні цього року в центрі перепідготовки працівників органів державної влади в Чернігові, вдосконаливши свої знання та вміння. що знадобляться у депутатській роботі. Під час навчання побувала на засіданні сесії обласної ради. До честі голови райради наші сесії проходять більш організовано, чітко виконується регламент ніж на  обласній сесії, яку мала змогу бачити наша група.
Маю намір дбати про інтереси виборців і надалі, продовжувати вирішувати їхні проблеми. Переконана, що робота депутата повинна бути спрямована на захист законних прав громадян.
Дякую за увагу.

Комментариев нет:

Отправить комментарий