пятница, 30 сентября 2011 г.

За доїльні апарати повернуть кошти

У поточному році для підтримки виробників тваринницької продукції, а саме - особистих селянських господарств, які утримують поголів’я корів, передбачені бюджетні кошти на виплату відшкодування витрат на закупівлю установки індивідуального доїння.

Виплата відшкодування витрат на установку здійснюється у межах перерахованих коштів за закуплену фізичною особою у поточному році для власного користування нову установку індивідуального доїння вітчизняного виробництва, але вартістю не більше як 5000 грн за одиницю, за умови утримання в особистому селянському господарстві не менш як трьох ідентифікованих та зареєстрованих в установленому порядку корів.
У разі відчуження зазначеної установки чи її передачі у користування іншим особам до закінчення експлуатаційного строку, отримані бюджетні кошти повертаються до державного бюджету. Фізична особа має право на відшкодування один раз на період експлуатаційного строку доїльного апарату. Витрати із закупівлі нової установки до закінчення експлуатаційного строку попередньої не відшкодовуються.
Управлінням агропромислового розвитку райдержадмі-ністрації утворено комісію для визначення переліку фізичних осіб, які мають право на відшкодування витрат на установку. Положення про комісію затверджене Мінагрополітики. Для виплати відшкодування витрат на установку фізичні особи щомісяця до 1 числа подають управлінню агропромрозвитку райдержадміністрації: 1) довідку, видану сільською чи міською радою про кількість корів; 2) копії паспортів великої рогатої худоби і ветеринарних карток до таких паспортів; 3) виданий в установленому порядку витяг з Єдиного державного реєстру тварин; 4) копії платіжних документів та технічної документації на установку індивідуального доїння; 5) копії паспорта особи і довідки про відкриття поточного рахунку в банку та документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку в паспорті).
Подані документи розглядаються в порядку черговості їх надходження. Комісія щомісяця до 10 числа на підставі таких документів визначає кількість установок індивідуального доїння, витрати із закупівлі яких підлягають відшкодуванню, і приймає рішення щодо включення до відповідного реєстру фізичних осіб, що мають право на відшкодування.
За роз’ясненнями з даного питання можна звернутися до управління агропромрозвитку РДА за телефоном 2-11-51.
О.СОЛОХА, в.о. начальника управління

Комментариев нет:

Отправить комментарий