вторник, 20 сентября 2011 г.

Ситуація з димом

«Ви подивіться, що відбувається?» - телефонують до редакції жителі міських вулиць. Дим шапкою накриває будинки, суне з усіх боків. Городники, власники приватних маєтків, наче змовились, розкладають на своїх територі-ях багаття, спалюючи сухе бадилля. Відповідаємо, якщо вам важко дихати через «господарювання» сусіда, ви маєте діяти наступним чином.

Як тільки потягнуло димом із сусідського городу, ви «берете» із собою у гості до сусіда-піромана дільничного і депутата, якого обирали до міської ради. При міській раді діє адмінкомісія, яка повинна реагувати на подібні звернення громадян. Факт спалювання реєструється, і документ надсилається до Чернігова у державну екологічну інспекцію (14017 м.Чернігів, вул. Малясова,12). Вашого образника викличуть до Чернігова і випишуть штраф: громадянину – 170-340 грн., посадовій особі – 850-1190 грн., якщо паркова зона, відповідно – 340-680, і 1490-1700. У разі несплати виконавча служба навідається до нього і забере те, що вважатиме суміжним з вартістю штрафу.
До речі: наші пращури згрібали сухий сухий бур`ян до купи. Під дощами і снігом все те пріло і перегнивало. А на весні, розгрібши купу перегною, наші діди переорювали землю, додаючи гній. Ось і все – ніяких важких металів і діоксинів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий