среда, 28 сентября 2011 г.

Місія юних щорсівчан

У середині вересня Гомель у черговий раз став місцем проведення міжнародного фестивалю хореографічного мистецтва «Сожскі карагод». Танцювальні колективи з 23 країн, широкий перелік конкурсних номінацій – від народного й бального танцю до стріт-денсу й «театру вогню». Гомельчани також вдало поєднали фестивальну програму зі святкуванням дня міста, тож охочі до масових видовищ залишилися цілком задоволеними.

Україну на «Сожському хороводі» представляли три колективи - з Києва, Рівного і «Ягідки» зі Щорса. Наші танцюристи вже брали участь у цьому фестивалі кілька років тому. І ось цьогоріч, пройшовши відбір, вони знову отримали нагоду продемонструвати свою майстерність у колі провідних колективів з країн Європи та Азії.
Як розповіла керівник ансамблю С.М.Горбатович, білоруська сторона організувала гостям зі Щорса чудовий прийом – готель, автобус для пересування містом, харчування, подбали і про розважальну програму з дозвіллям. «Ягідки» виступили в номінації «Народно-сценічний танець». На церемонії відкриття фестивалю – напрочуд масовій і цікавій – вони представили хореографічну композицію «Вітає Україна!». А згодом публіка побачила в їхньому виконанні постановку «На єврейському подвір‘ї».
Підсумовуючи результати заходу, професійне журі дійшло висновку, що з кожним роком рівень учасників фестивалю зростає, вони краще розуміють його мету, активно ведуть пошук чогось нового. Словом, творчий процес не зупиняється.
Участь у «Сожському хороводі» стала для «Ягідок» слушною нагодою перейнятися високим фестивальним духом, порівняти свої можливості з можливостями колег. Скажімо, наших юних артистів просто вразив виступ Національного балету Грузії «Сухішвілі» - ось це було дійсно професійно і талановито. Тобто вони отримали в ході фестивалю чимало чудових орієнтирів – до якого рівня досконалості треба прагнути.
Поза тим «Ягідки» добре виконали свою місію, адже за їхнім виступом і навіть поведінкою у Гомелі могли судити про українців. Це було дуже відповідально і добре усвідомлювалося всіма – й нашими митниками з прикордонниками, що бажали щорським танцюристам успіху в дорозі, під час перетину кордону, й простими щорсівчанами, які приїхали подивитися на фестиваль.
Наразі ж «Ягідки» повернулися додому з дипломом та подарунками. А попереду на них чекає черговий етап конкурсу «Крок до зірок» Національної телекомпанії України.
Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий