среда, 28 сентября 2011 г.

З прагматичним підходом

20 вересня відбулася сьома сесія районної ради шостого скликання, на якій було розглянуто більше десятка нагальних питань.

Про затвердження програми «З утилізації непридатних пестицидів і нерозпізнаних отрутохімікатів у 2011-2012 роках», «Збереження історичної пам‘яті про перемогу у Великій Вітчизняній війні та підпільно-партизанський рух у Щорському районі на 2011-2015роки», «Поводження з побутовими відходами на 2011-2016 роки» доповідали (відповідно) начальник відділу з надзвичайних ситуацій РДА Олексій Колотуша, начальник відділу культури РДА Наталія Добненко, керуючий відділом житлово-комунального господарства Олександр Коротиш. Затим на сесії розглядали фінансове питання, озвучене головним фінансистом району Миколою Іваницьким – «Про внесення змін до рішення районної ради від 5 січня 2011 року», «Про районний бюджет на 2011 рік». М.О. Іваницькому довелося відповідати і на репліки присутніх щодо виплати заробітної плати та авансу бюджетникам. Підсумок дискусії виглядав таким чином: район чекає допомоги згори. Підстави позитивного вирішення питання є. Аналізуючи розгляд інших питань порядку денного, зазначу: депутати вирішували їх оперативно і чітко.
Хвилю емоцій, непідробну стурбованість за долю району викликало звенення до Президента України, Прем‘єр-міністра, Генерального директора Укрзалізниці про недопущення позбавлення статусу відокремленого підрозділу Щорської дистанції колії. Обговорюючи це питання, депутати Володимир Приходько, Любов Удод, Григорій Скидан, Михайло Яковець сходилися в думці: треба не лише писати, треба їхати до столиці і у високих владних кабінетах просити, переконувати в тому, що залізниця – то не просто працевлаштування й інфраструктура, то, власне, усе наше буття…
З усіх розглянутих питань прийняті відповідні рішення. Головував на сесії очільник самоврядної гілки району Іван Орда.
Олена КОМПАНЕЦЬ

Комментариев нет:

Отправить комментарий