среда, 22 августа 2012 г.

«В Італії я побачила казку, але вдома наймиліше», - розповідає про візит до Італії кучинівський сільський голова Валентина Карась.



Вже кільканадцять років поспіль діти з Кучинівки їздять на відпочинок до сонячної Італії, не витрачаючи на поїздки ані копійки. Спонсором такого дивовижного відпочинку є тамтешні ентузіасти, котрі щиро вірять у свої благодійні проекти, у те, що добро не повинно мати кордонів і перешкод.

Цьогоріч італійці пішли далі, запросивши в гості сільського голову Валентину Карась. Нагадаємо: за її клопотання громада отримала шанс реконструювати на своїй території новий дитсадок. (Про деталі запланованого газета розповідала неодноразово). Власне, роботи, які фінансують італійські меценати, тривають, і є всі підстави очікувати новосілля. Воно – не за горами…
Але зараз не про це, а про перебування очільниці кучинівської громади на малій батьківщині Франка й Іди Каваня - містечку Ренате, де мешкає 6000 людей.
За словами В.М. Карась, зустрічали її, як найдорожчого гостя – з усіма почестями. У центрі Ренате розташували столи – з напоями і наїдками, обнімали, цілували, розпитували про життя на Україні.
- Від районної влади я вручила керівникам фонду «Чорнобиль. Безана – Бріанца» П’єру Карло, Галімберті та Джанфранку Кавані грамоти й подяки – за постійне піклування долею нашого регіону. Вклонилася їм низько за допомогу рідній Кучинівці. А те, що я побачила у цій європейській країні, її маленькому містечку, асоціюється з чимось, схожим на рай, - продовжує Валентина Миколаївна.
Чистенькі, прикрашені квітами і декоративними композиціями будинки і паркани, ідеальні побутові зручності, починаючи з води, газу, електрооснащення, комфортні меблі і автомобілі, зрештою, висока духовність, яка була видимою у стосунках простих громадян, членів родин. Там всі вірять в Бога, ходять до костьолів. Я не бачила ні п’яних, ні бідних.
Вразило кладовище – зовнішнім виглядом, ідеальним порядком, розмаїттям скульптур. При вході є навіть різні рукавички, поливальнички, загалом водогін і електролінії (навіть вночі все оснащене світлом), урни для сміття.
Школи і дитсадки (як державні, так і приватні) готові до початку нового навчального року, а 4 лікарі в медамбулаторії працюють аж до 22-ої вечора – щоб люди після роботи встигали їх відвідувати.
До речі, управління підвідомчою територією здійснює голова і 6 його заступників. Ніяких місцевих депутатів там нема.
Словом, за 10-денне перебування в гостях побачила казку, хоча скоріш повернутися додому мріяла щодня. Не встигла в Борисполі зійти з трапу літака, як захотілося впасти на траву і поцілувати рідну землю. Вона – наймиліша, найкраща за все у світі!
Розмовляла
Олена КОМПАНЕЦЬ
Фото з архіву В.Карась.

Комментариев нет:

Отправить комментарий