вторник, 7 августа 2012 г.

Оновлення старого дитсадка

Сновський дитсадок від інших дошкільних установ відрізняють дві оптимістичні спортивні фігури з гіпсу, які модно було ставити, напевне, в шістдесятих роках минулого століття. Яскраво пофарбовані, вони органічно вписуються в розмаїття квіткових клумб та різних дитячих розваг на впорядкованому подвір’ї…

Самому приміщенню також багато років. Заві- дуюча дошкільною установою Н.М. Заборовська і не знає достеменно, що тут було до 1963 року (саме тоді сюди вселився дитсадок). А поки зусиллями колективу та сільради тут підтримують порядок, чепурять кімнати.
Сновська сільрада цьогоріч бере участь у проекті ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», спрямованому на покращення послуг на місцевому рівні. Кошти виділені на ремонт дитячого садка. Зараз завершується заміна шиферного покриття на даху на андулін, також обладнають відливами й водостоками. Ще у приміщенні на підлозі постелють лінолеум. За енергозберігаючими технологіями замінять на металопластикові вікна й двері.
Так сталося, що до дитсадка ми заїхали під час обідньої перерви, коли на місці була лише завідуюча Н.М. Заборовська. Вона й розповіла, що з 23 липня стіни дошкільного закладу спорожніли, не чути дитячого щебету: розпочато ремонт.
- Восени до дитсадка прийде вісімнадцятеро дітей, - розповідає Надія Михайлівна. – П’ятеро з Чепельова, а решта – сновські. У нас дуже якісне й головне, дешеве харчування, на день обходиться сім`ї зазвичай у 2 гривні (чи прогодуєш удома дитину на таку суму?!), а влітку доходить до 3 грн. 60 коп. – намагаємося збагатити раціон вітамінами. Звичайно, заві-дуючій дитсадком хотілося б поновити стелі в кімнатах, замінити килимове покриття на підлозі. Принагідно згадала, що директор місцевого псп «Чепелівське» депутат райради В.А. Пискун придбав для дітей великий і красивий килим. Багато буде зроблено за ПРООНівською програмою.
- Половину коштів виділяє ООН, - ділиться сільський голова В.О. Клименко, - 45 відсотків із місцевого бюджету, а решту 5 збирає громада села.
До осені умови для дітей у дошкільному закладі помітно поліпшаться. А поки що дорослі докладають до цього багато зусиль.
Валентина
ВОЛОКУШИНА
Фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий