четверг, 30 августа 2012 г.

«На вулиці - свято», - таку назву мало особливе й радісне дійство, що відбулося у Великому Щимелі

Футбольні пристрасті, танці, пісні, барвисті костюми, виступи співаків і танцюристів, ріки пива й морозива, гори подарунків – такий (далеко не повний!) перелік емоційних впливів тяжів над кожним учасником і гостем Дня села у с.Великий Щимель. Припав він на велике християнське свято Спаса і зібрав у своє дружнє коло більше півтисячі глядачів.
Стрижневою на цьому непересічному дійстві була сама громада, її молодий і доволі авторитетний лідер Борис Добродій з групою таких ентузіастів як Ірина Суярко, Олена Шетюк, Юлія Меська, Світлана Іванова.


Власне, вони й придумали увесь сценарій, поділивши його на три кутки – «Промінь», «Олександрівку», «Ткачівку» (великощимельці так звуть частини свого села). Шукали на цих кутках женихів, наречених, ветеранів, добрих господарів. І познаходили, - кажуть авторки сценарію. Зупинитися на повному його перебігу практично не можна (забере усю газетну площу!), тож зазначу основне: сценарій (допомагала створювати культармієць від Бога Тамара Терещенко) вийшов не шаблонним. Словом, таким, у який вкладено і серце, і душу.
Було багато грамот і дарунків від голови РДА Олександра Грабовського, районного депутата Марії Веселої, голови громадської організації «Аратта» Володимира Смоляка, представника громадської приймальні народного депутата Ігоря Рибакова Ольги Зарецької (подарувала газонокосарку та вітальну грамоту), багатьох інших керівників і організацій. Червоніли, ніяковіли від надмірної уваги скромні і знані Наталія Дорошенко, Таїсія Меська, Любов Миленька, Олександр Смоловик, Наталія Ткаченко, Лідія Бердиченко, Світлана Іванова, подружжя: Михайло й Ольга Ященко, Сергій і Катерина Губські, Віктор й Олена Ткаченко, Сергій і Ірина Коробко, Микола й Тетяна Бондаренко, Ганна й Андрій Єфименко, Григорій і Тетяна Грищенко.
А як забриніло в скронях при виконанні Валентиною Чайкою пісні «Калина» (у пам’ять про батька-ветерана Великої Вітчизняної війни Григорія Грищенка!). А якими красивими виглядали переможці конкурсу «Ошатна садиба» Ніна і Григорій Масленок, Микола й Ганна Шарабури, Наталія Ткаченко. А яке торжище було і поблизу «Арзу», і в самому «Арзу!» А в парку – столики, намети. А на імпровізованому майданчику конкурси, лотерея, дискотека за участю корюківського гурту «Колекція». А о 23-ій годині у вечірньому небі спалахнув феєрверк. Село гуляло, відпочивало – дружно і вміло.
Олена КОМПАНЕЦЬ
Фото автора та Наталії СМОЛЯК

Комментариев нет:

Отправить комментарий