среда, 22 августа 2012 г.

Думка мисливців

Наводимо текст звернення до голови Чернігівської облдержадміністрації Володимира Хоменка, голови Щорської райдержадміністрації Олександра Грабовського та голови Чернігівської облради УТМР Олени Сачок, ухвалений за підсумками громадського обговорення між мисливцями нашого району.

«Президія Щорської райради УТМР на своєму розширеному засіданні 6 серпня 2012 року констатувала, що стан справ довкола відкриття сезону полювання на пернату дичину у нинішньому році викликає обурення мисливців Щорсівщини. Вже третій рік поспіль старт процесу полювання під надуманими приводами можуть відтермінувати. Попри відсутність аргументованого офіційного документа стосовно перенесення дати відкриття сезону ситуація нині є відверто незрозумілою.
З огляду на вищенаведене вносимо пропозицію: підтвердити відкриття полювання «по перу» 11 серпня 2012 року. Це сприятиме нормалізації ситуації в мисливському середовищі і не підігріватиме протестні настрої в суспільстві напередодні парламентських виборів. А також – посприяє традиційному веденню мисливського господарства, унеможливить підрив економічні бази галузі й не допустить поширення такого явища як браконьєрство».
Стосовно актуальності даної проблеми, то не варто її недооцінювати. Припустимо, сьогодні не дозволяють полювати. Люди промовчать – завтра не дозволять ловити рибу, а післязавтра і прийти у ліс по ягоди чи гриби буде зась. Чи погодяться на це наші земляки? Тож доки цього не сталося - треба активно засвідчити свою позицію. Захист спільних інтересів повинен об’єднати народ.

Комментариев нет:

Отправить комментарий