среда, 22 августа 2012 г.

Вдалий сезон

Вже давненько не було такого сезону в районному дитячому таборі «Дружба». У першу чергу через те, що протягом трьох змін там оздоровилося 383 дитини. Здебільшого вони – зі Щорсівщини.

Як розповів директор закладу О.В. Скотаренко, майже половина відпочиваючих була з сіл, а решта – зі Щорса та інших областей України. (Приїхало і 25 юних гімнастів). Що показово: приїжджі – переважно мешканці великих міст - з неймовірним захватом дихали лісовим повітрям, а нашу воду набирали в пляшки перед поїздкою додому. Тобто цінували те, до чого наші земляки давно звикли.
Про умови побуту в «Дружбі» переповідати не варто – «Промінь» про це писав неодноразово. Скажемо лише одне: принципових нарікань від дітей не надходило. Дозвілля було заповнене іграми, розвагами, екскурсіями та змаганнями, харчування складалося зі смачних і різноманітних страв. (Статистика свідчить: більшість відпочиваючих набрала додаткову вагу). Порадувала активність підлітків у табірному житті – понад сотня з них отримала заохочувальні грамоти.
Окремо слід наголосити, що успішне проведення трьох змін стало можливим завдяки спільній роботі колективу табору, райдержадміністрації, фонду соціального страхування ТВП (Т.О. Єрмоленко та І.М. Іллєнко). Також варто сказати спасибі райсанепідемстанції, райлікарні, а окремо за розуміння ситуації - приватним підприємцям Р.Богушу, Л.Ващенко, керівнику магазин-складу Л.П’ятківській. Треба сподіватися, що витрачені зусилля допомогли організувати належний літній відпочинок для підростаючого покоління Щорсівщини.
До речі, начальник відділу в справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації А.З. Косевич повідомив «Променю»: станом на 2 серпня близько 57% дітей району (1294) пройшли курс оздоровлення. Причому цей показник у категорії сиріт сягнув 100%.

Комментариев нет:

Отправить комментарий