пятница, 28 сентября 2012 г.

Малюк, що заблукав у лісі, знайшовся в сусідньому селі

У неділю, 16 вересня, чотирирічний Іллюша Деркач з Петрівки підняв на ноги багатьох людей.
… Родина Деркачів ( у Павла та Ольги ­ дев’ятеро дітей, Ілля – сьомий з них) вирушила власним авто по гриби.

Як відлучився хлопчик, не помітив ніхто. Його відсутність виявили тільки близько 15­ої години.
Коли самотужки дитину знайти не вдалося, Павло повіз найменших додому і по дорозі (о­пів на сімнадцяту) зателефонував до райвідділу міліції.
­ Ми з колегами шукали хлопчика в лісі між Петрівкою та Старою Руднею, у якому Деркачі збирали гриби, але це нічого не дало, ­ розповідає дільничний інспектор Євген Литвиненко.
Так само – безрезультатно – закінчили пошуки малого еменесники 8­ої державної пожежно­рятувальної частини м. Щорса.
Ілля несподівано знайшовся сам. Промандрувавши лісом близько п’яти кілометрів у протилежному напрямку, він вийшов у Заріччі. На незнайомого малюка натрапила на вулиці біля свого будинку жителька села Катерина Савоста. Він навіть не думав плакати і охоче спілкувався. Назвав своє ім’я, розповів про сусідів, жовту таткову машину, про гриби і ящірку, за якою пішов услід, – не міг тільки згадати назви свого села.
Але це невдовзі з’ясувалося. Коли Катерина привела знайду до голови села – Михайла Козла, – той уже знав про зниклого хлопчика від петрівських лісників, що саме збиралися на пошуки малого . Опів на сьому вечора ­ після того, як переконались, що це – «саме та пропажа», батько, попередньо прослухавши інструктаж рятувальників, забрав Іллюшу додому.
Начальник РВ УМВС Андрій Зеляк закликає батьків пильнувати дітей, коли вирушають з ними до лісу.
Марія Ісаченко

Комментариев нет:

Отправить комментарий