пятница, 28 сентября 2012 г.

Ще одна знахідка часів Великої Вітчизняної

70-річна Єфросинія Савинська живе з синовою родиною в Чернігові. До себе – у Смяч – приїздить весною і живе до осені. Порає город. Порядкує в хаті. Цього літа задумала ще й старий погріб поремонтувати. Розказує:



- Приїхали діти, зробили навіс. А я вирішила розгребти сапою землю, що залишилась після того, як вкопали стовпи. І вигребла… снаряд.
Про знахідку бабуся повідомила в сільраду. Звідти (10 вересня о 9 год. 5 хв.) надійшло повідомлення на пункт зв’язку 8 ДПРЧ (м.Щорс).
- Виявлений артилерійський снаряд калібру 45 мм з дон-ним детонатором, - розказує начальник Щорської пожежно-рятувальної частини Роман Силенко.
Цей снаряд був призначений для ураження бронетехніки, - додає Андрій Тригубенко, водій-сапер з групи піротехніків аварійно-рятувальної частини загону спецпризначення територіального управління МНС України в Чернігівській області.
Піротехніки прибули в Смяч для знешкодження снаряду 12 вересня, що і було зроблено: вибух пролунав за селом близько 10 год. Два дні небезпечну знахідку охороняли на городі Єфросинії Романівни працівники міліції.
Марія ІСАЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий