пятница, 7 сентября 2012 г.

Одним з головних обговорень було освітянське

Перше питання останньої наради з керівниками (в РДА) було присвячене підприємницькій діялності на теренах району. Перелік послуг, які надаються населенню підприємцями, без перебільшення вразив: без участі представників малого бізнесу не обійшлося ні в місті, ні (тим більше) у сільскій місцевості.
Торгівля, транспорт, зооветеринарні послуги – за усим цим стоять люди, що дійсно тримають руку на пульсі життя.
У нинішньому році на підтримку нових проектів підприємців району, спрямованих на покращення життєдіяльності населення, були спеціально виділені кошти (15 тис.грн.). У результаті їх вирішено було використати на транспортне обслуговування віддалених сіл. Згідно з інформацією податкової, розмір основного податку – на доходи фізичних осіб – за сім місяців поточного року – був на 1 млн. 317 тис. більшим, ніж за відповідний період минулого. Більше зібрано податків на прибуток, за використання лісових ресурсів тощо.
Головний санітарний лікар району Людмила Первакова доповіла про перевірки об`єктів господарювання, які здійснились працівниками СЕС. І хоч рівень, зокрема, торговельного обслуговування, в основному відповідає нормам, за період з січня по серпень було знято з реалізації 73 кг продукції, а за порушення санітарних вимог було накладено 19 штрафів.
Були заслухані на нараді також повідомлення районного управління Пенсійного фонду (збільшилися власні надходження до бюджету фонду), коопзаготпрому (планується здійснити ряд заходів для наведення порядку на Коржівському ринку), районного центру зайнятості (про хід виконання Програми зайнятості населення району). На обговорення були винесені також питання про стан цивільного захисту та про протипожежну безпеку населення району.
Окремим пунктом стояло освітянське питання. Ішлося, зокрема, про тенденцію збільшення малочисельних шкіл, про освітні округи, ремонт у навчальних закладах, підвезення школярів тощо.
З усіх розглянутих питань були прийняті відповідні рішення.
Марія ІСАЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий