пятница, 28 сентября 2012 г.

Щоб жилося людям краще

Постановою Кабінету Міністрів України від 28 травня 2012 року № 477 внесено зміни до постанови КМУ від 2 серпня 2000 р. № 1192 «Про надання щомісячної грошової допомоги особі, яка проживає разом з інвалідом І чи II групи внаслідок психічного розладу, який за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, на догляд за ним».
Розмір допомоги на догляд розраховується як різниця між трьома прожитковими мінімумами для кожного члена сім'ї та середньомісячним сукупним доходом сім'ї за попередні 6 місяців, але не більше мінімальної зарплати.
Допомога на догляд надається дієздатній особі, яка зареєстрована або постійно проживає на одній житловій площі з інвалідом і здійснює догляд за ним.
Для призначення грошової допомоги на догляд до органу праці та соціального захисту населення подаються такі документи: заява, паспорт, довідка про склад сім'ї із зазначенням прізвищ, імен та по батькові, родинних зв'язків членів сім'ї, довідки про доходи кожного члена сім'ї, висновок ЛКК медичного закладу щодо необхідності постійного стороннього догляду за інвалідом І чи II групи внаслідок психічного розладу, довідки про наявність і розміри земельних ділянок та земельної частки,виділеної унаслідок розпаювання землі.
Допомога на догляд призначається на шість місяців і виплачується щомісяця. У разі, коли особа, яка здійснює догляд за інвалідом, є непрацюючим пенсіонером, їй призначається допомога на догляд на 12 місяців на підставі заяви та копії трудової книжки.
Для продовження виплати допомоги на догляд на наступний строк подаються вищезазначені документи, крім висновку ЛКК медичного закладу до закінчення строку, на який видано висновок лікарської комісії.
Виплата допомоги на догляд припиняється у разі, коли: сталися зміни у складі сім'ї у зв'язку із смертю або зміною місця проживання інваліда; інвалід перебуває на повному державному утриманні або стаціонарному лікуванні впродовж повного календарного місяця.
Т.БиховецЬ,
начальник відділу грошових виплат та компенсацій управління праці РДА

Комментариев нет:

Отправить комментарий