понедельник, 30 сентября 2019 г.

У ТОВ «Чернігівське Полісся» просо цього року вродило добре

ТОВ «Чернігівське Полісся» - відносно молоде товариство, засноване два роки тому. Його директор вже знаний та шанований серед аграріїв господарник,  авторитетний Володимир Жолобецький орендує 520 га єлінських земель, з яких обробляється поки що 400 гектарів.
Володимир Жолобецький показує, як цього року вродило просо.



Цього року підприємство займалося посівом сої, вівса, соняшника та проса. 
– Соя та овес через посушливе та спекотне літо вродили не дуже,- розповідає Володимир Жолобецький. - До збору соняшника ми поки що не приступали, але помітно, що його врожайність буде посередньою. А от просо, яке ми посіяли вперше, вродило дуже добре. Саме воно стало нашою основною культурою, якою засіяно 150 га, з одного гектару в середньому збираємо 26 центнерів. Вже до кінця цього тижня його збір має бути завершеним і тоді переходитимемо до соняшника. До речі, саме на просо ми робитимемо ставку і в наступному році. Після збору врожаю на полі залишається чимало соломи, яку люди абсолютно безкоштовно можуть забирати собі. 
Перший урожай проса у ТОВ.

Землі, які орендує ТОВ, хоч і призначені для сільськогосподарських робіт, та особливою родючістю не вражають. Саме тому, за словами Володимира   Івановича, головною задачею підприємства є вивчення земель та культур, які ростуть на піщаних ґрунтах. Це необхідно, щоб розуміти, на які культури зосереджувати увагу на наступні роки. 
У найближчих планах Володимира Жолобецького – будівництво складської бази та офісу у Єліному. Будівництво вже активно розпочалося і у планах перехід до нового офісу має відбутися вже через декілька місяців. 
Василь Дрозд та Владислав Шматок на будівництві нового складського приміщення.

До того ж планується подальше освоєння нових земель та їх ретельне дослідження. 
Команда ТОВ «Чернігівське Полісся» - висококваліфіковані спеціалісти та фахівці своєї справи. Вони роблять все для того, аби рідні землі не заростали чагарниками та бур’янами, а з кожним роком ставали все родючішими та придатними для обробітку.
Тетяна ЛИТВИН
Фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий