пятница, 24 мая 2013 г.

Світ очима дітей

Підведено підсумки районного конкурсу дитячої творчості «Світ очима дітей» серед дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (він проходив з 15 по 21 травня). Організаторами конкурсу були служба у справах дітей, відділ освіти РДА та благодійна організація «Ми – разом». До участі в ньому запрошувались діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, що мешкають або навчаються на Щорсівщині, з 6 до 18 років. Переможці визначилися у вікових категоріях: з 6 до 10 років, з 10 до 14, з 14 до 18.








Конкурс проводився за номінаціями: малюнок, рукоділля (вишивка, бісероплетіння і т.ін), декоративне мистецтво (м’яка іграшка, оригамі, різьблення по дереву тощо). Найбільше робіт надійшло від вихованців школи-інтернату та Центру дитячої та юнацької творчості. З-поміж звичних - вишивок, малюнків, бісероплетіння – виділялися роботи, виконані за допомогою техніки квілінг. Звертала на себе увагу робота вихованця дитячого будинку сімейного типу Іллі Плюти, виконана з солоного тіста. Вона називалася «Моя родина» - калиновий кущ з яскравими червоними кетягами з фотографіями усіх членів цієї великої сім’ї. Вийшло дуже душевно і зворушливо.
Журі одноголосно віддало Іллі першість у старшій віковій групі. Крім того, лідерами в різних вікових категоріях визнані Вікторія Криворучко (вишивка), Максим Дайдашан, Юрій Клименок, Ганна Гаршина (в усіх – роботи, виконані за допомогою техніки квілінг). Серед переможців (у них – другі та треті місця) – Діана Каптур (малюнок), Настя Демченко (квілінг), Надія Макайда (вишивка), Михайло Шульга (квілінг), Андрій Шпуренко, Дмитро Колодій, Віктор Хомутовський (ці троє хлопців з інтернату виготовили ляльки діда і баби в українському вбранні), Марина Макаренко (бісероплетіння), Денис Смецький (оригамі), Настя Бригинець (квілінг).
Згідно з положенням конкурсу за рішенням журі конкурсу служба у справах дітей нагороджує переможців преміями: за перші місця – 50 грн., за другі – 40, за треті – 30. Всі учасники конкурсу нагороджуються заохочувальними призами та подарунками.
Роботи переможців районного конкурсу будуть направлені на обласний конкурс.
Марія ІСАЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий