понедельник, 20 мая 2013 г.

Презентація книги

15 травня в Чернігові у військово-історичному музеї – відділі обласного історичного музею імені Василя Тарновського проведено презентацію нового наукового видання «Спалені села і селища Чернігівщини в 1941–1943 роках: злочини проти цивільного населення».

Цей збірник документів і матеріалів є спільним виданням облдержадміністрації, облради, Українського інституту національної пам’яті, Пошукового агентства зі створення науково-документальних серіалів «Книга Пам’яті» та «Реабілітовані історією».
Мовою фактів і документів у книзі наочно показано, що головною причиною трагедії знищення українських сіл, інших злочинів проти мирного населення була свідома державна політика нацистської Німеччини. У представленому виданні загадані не всі знищені карателями села і селища області. Це пояснюється тим, що в тогочасних документах часто не було вказано назву постраждалого населеного пункту, причину і зміст трагедії.
Людмила Бабич, начальник відділу культури та туризму Корюківської РДА, від імені свідків Корюківської трагедії, громадськості і влади Корюківщини привітала видавців, редакційну колегію збірника документів і матеріалів про спалені села і селища Чернігівщини з виданням нової книги і зазначила, що видання є важливим етапом у підготовці експозиції майбутнього Меморіального комплексу пам’яті жителів населених пунктів України, знищених фашистськими окупантами у місті Корюківка, як національного символу скорботи за всіма спаленими селами України.

Комментариев нет:

Отправить комментарий