воскресенье, 19 мая 2013 г.

Міні-футбол

Доволі символічно – на День Перемоги – визначився і переможець районного чемпіонату з міні-футболу. Правду кажучи, цьогоріч до останнього туру зберігалася інтрига: хто ж посяде призові місця? За певного збігу обставин трійка лідерів могла скластися найнесподіванішим чином. Саме тому кожен матч був позначений щирою і безкомпромісною боротьбою.



Гра між командами «Снов» і «Тур’я» почалася з обопільних атак, в ході яких тур’янці двічі порушили правила. Згодом, у другій частині І тайму, сновчани відкрили рахунок. Їхні суперники запам’яталися кількома дальніми ударами повз ворота. У другому таймі події розгорталися ще динамічніше. Як «Тур’я», так і «Снов» відзначилися рядом гольових моментів, воротарям і захисникам обох команд явно додалося роботи. Але успіху досягли сновчани - після подачі кутового їхній гравець головою забив другий гол. Загалом матч залишив по собі позитивне враження серед уболівальників – не було беззмістовного пасування в центрі поля, атаки змінювали одна одну, тож спостерігати за перебігом зустрічі було цікаво.
Другий матч – між «Таймом» і «Колійником» - видався набагато емоційнішим за попередній. Вболівальницьку аудиторію цікавило – чи зможе звичайний середняк ефективно протистояти лідеру чемпіонату? Слід зауважити, що перший тайм дав достатньо підстав припустити: «колійникам» по плечу це завдання. Попри ініціативу і територіальну перевагу, «Тайм» так і не спромігся забити жодного гола. У декого з присутніх на грі навіть з’явилася думка: невже станеться сенсація і буде нічия? Але друга половина зустрічі все розставила на свої місця. Перша ж атака після перерви увінчалася голом у ворота «Колійника». Слід зауважити, що ця перевага швидко нівелювалася, бо голкіпер «Тайму» через кілька хвилин після удару суперника помилково переправив м’яч у свої ворота. Однак на більше сил у «Колійника» не вистачило й він почав «сипатися». Попустив другий гол, потім – третій, а далі – четвертий, п’ятий, шостий… Словом, стався розгром.
В останньому турі відбулося ще кілька матчів, але на остаточну розстановку команд вони майже не вплинули. До речі, по ходу ігор судді не соромилися за порушення правил показувати жовті й червоні картки. А вболівальники почували себе ніби в епіцентрі подій, не лише підтримуючи вигуками свої команди, а й коментуючи дії арбітрів. Близькість «трибун» до грального поля сприяла згуртованій атмосфері. Причому настільки, що навіть такий казус – м’яч вилетів з поля й перекинув пивну пляшку одного з уболівальників – викликав лише загальний сміх, а не невдоволення…
Отже, чемпіоном стала команда «Тайм», набравши 19 очок з 21 можливого. Друге місце – у «Снові» (18 очок), третє – в «Енергетика» (16). За межами призової трійки опинилися «Депо», «Колійник», «Освіта», «Тур’я» і ВПУЛГ. Також кращими гравцями чемпіонату (на фото) визнано О.Кухаренка (захисник), Є.Шиша (воротар), О.Білоуса (нападник) і Р.Шкута. Лідером серед бомбардирів став П.Мірошниченко.
На церемонії нагородження «Тайму» вручили перехідний кубок від міського голови Р.Зуба. Призери отримали медалі, від благодійної організації «Аратта» наймолодшим футболістам були передані м’ячі. Організатори змагань (райрада ФСТ «Колос») привітали всіх і подякували тим, хто допоміг у проведенні матчів, зокрема – ВПУЛГ (за встановлені лави). І висловили впевненість: наступного року подібний чемпіонат обов’язково відбудеться знову.

Комментариев нет:

Отправить комментарий