пятница, 24 мая 2013 г.

Діти малювали майбутнє лісу

Підведено підсумки щорічного конкурсу «Майбутнє лісу у твоїх руках». Участь в ньому взяли 26 учасників. 3 місце присуджено Ірині Начичко, учениці Тур’янської НВК, 6 років (робота «Посади дерево, зроби світ кращим»), яка намалювала посадку лісу, виходячи зі свого дитячого досвіду. 2 місце присуджено Валентині Сухомлин, учениці Новоборовицької ЗОШ І-ІІІ ст., 9 років (робота «Ліс – наша турбота»), де відображено виготовлення і розвішування шпаківень. 1 місце посів Олександр Логвиненко, учень Новоборовицької ЗОШ І-ІІІ ст., 9 років (твір «Цей ліс – землі легені»). Приємно, що залишивши вдома книжки, комп’ютер, телевізор, діти знаходять можливість вийти в ліс. У творі «Музика весняного лісу» Анастасія Вовк, учениця 7 класу Новоборовицької ЗОШ І-ІІІ ст., зуміла побачити красу весняного лісу і навіть відчути її душею.
У творі «Людина та ліс» Назар Сергійко, учень 8 класу Щорської ЗОШ І-ІІІ, цікавиться історією рідного краю, переймається подіями воєнних років. Хочеться вірити, що його слова: «Поки я навчатимуся в школі, то робитиму так, щоб було куди повертатись в майбутньому мені та моїм нащадкам» стануть девізом його життя. Твору Назара Сергійка присуджене друге місце. Твір Олександра Латишева, учня 8 кл. Щорської ЗОШ І-ІІІ ст., «Людина і ліс» наповнений любов’ю до рідного краю. Приємно, що ім’я лісничого А.І. Данильченка, знане і шановане не тільки для лісівників ДП «Корюківське лісове господарство», а й для своїх земляків, згадується з особливою душевністю і сердечністю.
Аналізуючи роботи школярів, хочеться з вдячністю згадати дітей Щорської школи-інтернату «Казка», які активно брали участь у посадці сосни на площі 2,5 га, щоб прикрасити прилегле до школи-інтернату поле. А учні Новоборовицької ЗОШ брали участь у посадці лісу в Єлінському лісництві.
І.ВАЦЕБА, інженер лісових культур ДП «Корюківське лісове господарство»

Комментариев нет:

Отправить комментарий