понедельник, 20 мая 2013 г.

Викрили злочинну групу

Співробітники Управління СБУ в Чернігівській області спільно з працівниками міліції та прокуратури викрили та припинили протиправну діяльність групи осіб,
які налагодили незаконне відновлення та збут вогнепальної зброї, бойових припасів до неї і вибухових речовин на території Чернігівської та Київської областей. Встановлено, що кримінальним «бізнесом» керував 51-річний мешканець м.Прилук. До цієї протиправної діяльності він залучив ще двох спільників, місцевих мешканців.
Зловмисники скуповували непридатну до використання зброю, яку у подальшому, за допомогою спеціального обладнання, реставрували, відновлювали її бойові властивості та продавали зацікавленим особам. Співробітники СБУ затримали торговців під час чергової реалізації 20 набоїв до револьверу та 4 тротилових шашок. Загалом в результаті проведення оперативно-розшукових заходів та слідчих дій з незаконного обігу було вилучено 4 пістолета, понад 130 набоїв до вогнепальної зброї та близько двох кілограмів тротилу. За цим фактом у лютому ц.р. слідчими УМВСУ за матеріалами УСБУ було відкрито кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. Наразі матеріали розслідування у кримінальному провадженні скеровано до суду.
Прес-група Управління СБУ в Чернігівській області

Комментариев нет:

Отправить комментарий