среда, 4 января 2017 г.

Фільм «Колискова для дорослих» – про Леоніда Тереховича



11 січня о 21:30 в ефірі Чернігівської регіональної дирекції Національної телекомпанії України відбудеться прем`єрний показ нового документально-постановочного фільму з проекту «Колискова для дорослих».



Цього разу він присвячений Леоніду Тереховичу – українському поету, який народився та жив у селі Кучинівка Щорського району.

Повтор – 12 січня о пів на 10 ранку.

Автор сценарію та режисер – Ірина Воробей. В ролі Леоніда Тереховича – заслужений артист України Олексій Биш, а в ролі його діда, Якима Тереховича, – заслужений артист України Іван Круш.

Постать Леоніда Тереховича поки що мало відома на Чернігівщині та в Україні. Втім, вже відома читачам Svoboda.FM, де неодноразово публікувалися його вірші.

Леонід – онук діяча Української революції 1917–1921 рр. Якима Тереховича (родом з села Безуглівка, вчителював у Великому Щимелі), спадкоємець української сільської інтелігенції, дисидент-одинак, за висловом сучасників – «задиркуватий непослух».

Доля поета склалася трагічно. Як і багатьох, хто намагався відверто казати про оточуючу дійсність. Однак залишилися його непересічна творчість та пронизливі думки.

Комментариев нет:

Отправить комментарий