понедельник, 17 декабря 2012 г.

Подарунок сільській школі

Це лише сторонньому може здатися, ніби для бюджетної сфери подарунки просто падають з неба. Насправді ж без пошуку, ініціативи й цілеспрямованих зусиль нічого не стається. Щоправда, інколи буває достатньо лише подати ідею чи висловити слушну думку, аби абстрактні сподівання завершилися практичним втіленням мети.

Вчителька початкових класів Рогізківської школи М.В. Заєць працює лише перший рік, але вже встигла взяти участь у традиційних педконференціях районного, обласного і всеукраїнського рівнів. Причому в Чернігові та Києві їй довелося ще й виступати перед колегами на тему ставлення молодого педагога до роботи. Її міркування виявилися достатньо актуальними, й на них звернули увагу керівники галузі. Як-то кажуть, з легкої руки нашої землячки постало питання: а чим нині можна допомогти сільській школі?
Звісна річ, у першу чергу, можна сказати – підвищити зарплату колективу (або, принаймні, хоча б виплатити заборговані гроші), але в даному випадку мова не про це, а про матеріальну базу навчання. І ось минулого тижня редактор всеукраїнського журналу «Початкова освіта» А.В. Лук’янчук передала школі в Рогізках хороший комп’ютер з необхідною супутньою оргтехнікою. Це ще на один крок наблизило сільське шкільництво до сучасних стандартів освітянського процесу.

Комментариев нет:

Отправить комментарий