понедельник, 24 декабря 2012 г.

Громадські організації Щорса готові діяти

Під час засідання “круглого столу” в Щорсі лідери громадських організацій та представники районної державної адміністрації та районної ради ознайомилися з попередніми підсумками проекту “Громада і влада: партнерство, діалог і взаємодія”.
Під час дискусії учасники засідання не тільки обговорили загальні проблеми взаємодії влади та інститутів громадянського суспільства, але й проаналізували суто щорські реалії.
Зокрема, у ході обговорення згенеровано кілька ідей, які громадські лідери, звичайно ж, за сприяння виконавчої влади, міського самоврядування готові реалізувати у недалекому майбутньому.
Голова громадської ради при Щорській райдержадміністрації, керівник благодійної організації “Аратта” Володимир Смоляк висловився за необхідність ротації складу громадської ради. На його думку, це дозволило би по-новому підійти до функцій і ролі цієї дорадчої структури.
Більшість учасників “круглого столу” погодилися з необхідністю розробки та ухвалення районної програми розвитку громадського простору Щорсівщини. Такий документ не тільки визначив би пріоритети та орієнтири у роботі, але й дозволив би акумулювати певні кошти на реалізацію ініціатив та проектів громадських організацій району.
Своїми думками щодо розвитку співпраці влади та громадських організацій поділилися голова ветеранської організації при міськраді Людмила Воронова, керівник відділення Спілки ветеранів Афганістану, депутат районної ради Геннадій Павленко, головний спеціаліст відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськими організаціями і ЗМІ райдержадміністрації Олеся Гориченко, керуючий справами районної ради Руслан Кравець. Власне, практично всі учасники “круглого столу” скористалися можливістю висловитися.
Як зазначила модератор “круглого столу” голова Чернігівської громадської організації “Доброчин” Наталія Дрозд, одним з головних завдань таких зустрічей є не тільки обмін думками, але й робота на перспективу. Адже після формального завершення проекту діалог має продовжуватися. Судячи з підсумків “круглого столу”, у Щорсі цієї мети було досягнуто.
Олександр Назаренко,
голова Асоціації регіональних ЗМІ

Комментариев нет:

Отправить комментарий