понедельник, 24 декабря 2012 г.

Нові можливості розвитку громад

Семінар-нарада з керівниками територіальних громад Щорсівщини, яка відбулася минулого тижня, у більшості питань торкалася фінансових питань.
Голова райдержадміністрації О.В. Грабовський, ведучи мову про програму соціально-економічного розвитку на 2013 рік, констатував необхідність більш конкретного підходу в питанні реалізації запланованого. Мрії та сподівання – це добре, але без оформлення проектно-кошторисної документації жодна справа не зможе перейти до площини практичної реалізації. Попередньо можна сказати, що наступного року наш район отримає доволі солідні – мільйонні – суми з держбюджету, тож до освоєння цих коштів слід поставитися з усією відповідальністю. Вже є початковий перелік об’єктів, над якими планується працювати: завершити будівництво полігону твердих побутових відходів у Щорсі, каналізувати в місті мікрорайон 5 кутів, привести до ладу водогін у Єліному, провести газифікацію Сновського та Кучинівки, відремонтувати Тихоновицьку школу, розширити дитсадок у Нових Боровичах тощо. Звісна річ, окремої уваги потребує проблема ремонту автошляхів і вирішення нагального питання – будівництва спортзалу в гімназії. Вже нині можна сказати, що час не чекає, готуватися треба просто зараз й розпочати зі складання відповідної документації там, де її ще не замовили. Де взяти гроші? У бюджетах розвитку сільрад Щорсівщини залишок складає понад мільйон гривень. Ось їх і можна витратити з цією метою. Логіка дуже проста: хто з сільських голів найшвидше впорається із завданням – їхні села отримають фінансування першими.
Коментуючи ситуацію, голова райради І.Г. Орда нагадав сільським головам про обіцяне у січні нинішнього року, коли кожен з них розповідав районному керівництву про плани роботи. Вже надійшов час подивитися – що зроблено, а що – ні, й зробити висновки на майбутнє.
На нараді обговорювалися питання фінансування бюджетних видатків, формування пенсійного фонду, державних дотацій у галузі тваринництва і стану передплати на пресові видання.

Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий