понедельник, 11 января 2016 г.

Тестування-2016: особливості, реєстрація, графік проведення

За інформацією начальника відділу освіти райдержадміністрації Т.А.Булденко, міністерством освіти і науки затверджено календарний план підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання знань школярів у 2016 році. Основна сесія розпочнеться 5 травня та триватиме до 17 червня.


Кожен зареєстрований учасник зовнішнього незалежного оцінювання матиме право скласти тести не більш як із чотирьох предметів. До програми проведення ЗНО включено: українську мову і літературу (5 травня, четвер); математику (11 травня, середа); історію України (13 травня, п’ятниця); російську мову (3 червня, п’ятниця); іспанську (6 червня, понеділок); англійську (7 червня, вівторок); німецьку (8 червня, середа); французьку (9 червня, четвер); біологію (10 червня, п’ятниця); фізику (13 червня, понеділок); географію (15 червня, середа); хімію (17 червня, п’ятниця).
Результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури, а також із математики або історії України будуть зараховані як результати державної підсумкової атестації за рівень повної загальної середньої освіти. Тестування у 2016 році проводитиметься за програмами ЗНО, затвердженими минулого року.
Подання реєстраційних документів особами, які проходитимуть зовнішнє незалежне оцінювання, розпочнеться 1 лютого та триватиме до 4 березня. До 18 березня в учасників буде можливість внесення змін до реєстраційних даних.
Обробка бланків відповідей та визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання учасників з української мови та літератури, математики та історії України здійснюватиметься з 6 травня до 26 травня 2016 року. Оголошення результатів зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури, математики та історії України відбудеться не пізніше 26 травня 2016 року, з інших предметів - не пізніше 25 червня 2016 року. Розгляд апеляційних заяв щодо результатів зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури, математики та історії України розпочнеться з дня офіційного оголошення результатів, з інших предметів - починаючи з дня оголошення результатів кожного тесту.
Додаткова сесія ЗНО для учасників, які не змогли взяти участь в основній сесії з поважних причин, пройде у період з 14 червня до 4 липня 2016 року. Оголошення результатів учасників додаткової сесії зовнішнього незалежного оцінювання відбудеться не пізніше 8 липня 2016 року.
Для визначення результатів ЗНО-2016 з кожного предмета буде встановлено «пороговий бал», тобто та кількість тестових балів, яку може набрати мінімально підготовлений абітурієнт. Учасники тестування, які не подолають «поріг», не зможуть використати результати ЗНО з цього предмета для вступу до ВНЗ. Усі абітурієнти, результати яких будуть не нижчими від «порогового балу», отримають оцінку за шкалою 100-200 балів та матимуть право брати участь у конкурсному відборі при вступі на навчання. Учасники, які не матимуть результатів ЗНО (отримають «не склав») з навчальних предметів, що визначені як обов’язкові, до проходження ЗНО з інших навчальних предметів не допускатимуться. Учасники тестування, які не подолають «поріг» з інших предметів, не зможуть використати результати ЗНО з цих предметів для вступу до вищих навчальних закладів.
З метою відтворення умов та технології проведення ЗНО для психологічної підготовки майбутніх абітурієнтів до участі у зовнішньому незалежному оцінюванні буде проведене пробне зовнішнє оцінювання. Воно буде організоване лише для бажаючих: 2 квітня - українська мова і література; 9 квітня - історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська, німецька, російська, французька. Реєстрація на пробне ЗНО 2016 року триватиме з 5 січня до 30 січня.
Пробне зовнішнє незалежне оцінювання проводиться на платній основі. Вартість визначається всеукраїнським центром оцінювання якості освіти і становить цього року 111 грн. Реєстрація здійснюється в он-лайн режимі на сайті Київського регіонального центру оцінювання якості освіти http//:kievtest.org.ua.

Комментариев нет:

Отправить комментарий