понедельник, 18 января 2016 г.

П’ятнадцять років турботи і уваги

Час біжить швидко. Якось непомітно минули 15 років, відколи у Нових Боровичах почав діяти будинок престарілих. (Так його по-простому називають у народі, а офіційна назва цієї установи - стаціонарне відділення для тимчасового або постійного проживання територіального центру соціального обслуговування РДА). Тоді чималий обсяг організаційної роботи для відкриття нової суспільно важливої установи виконала начальник управління соцзахисту Н.Воробей.


Як розповіла „Променю” директор терцентру С.Хоменко, зараз у новоборовицькому стаціонарі перебувають 23 старенькі людини. (15 років тому було 10). Персонал закладу складається з 14 працівників. З самого початку він розмістився на другому поверсі дільничної лікарні. З того часу в приміщеннях проведено ремонт, створені належні побутові умови для проживаючих. Ті, хто оселився в будинку престарілих, відраховують 75% пенсії для забезпечення свого проживання, харчування та догляду. Решта коштів для утримання стаціонару надходить з райбюджету. Підопічні забезпечені одягом та взуттям, засобами особистої гігієни, в кімнатах здійснюється регулярне вологе прибирання, контролюється якість продуктів. На свята мешканців будинку престарілих провідує районне керівництво, колективи художньої самодіяльності організовують концерти.
З 2001 по 2006 роки стаціонарним відділенням керувала Т.Камишна, після неї – В.Малашок, а з 2012-го і по сьогодні – Н.Камишна.
Будинок престарілих виконує дуже важливу соціальну функцію – дбає про тих літніх людей, які через складну долю стали на схилі віку самотніми. Тож місцем, де вони можуть розраховувати на увагу і турботу, є новоборовицький стаціонар. До речі, зараз поміж його мешканців знаходиться Г.Клименко, 1938 року народження, яка живе там з моменту відкриття закладу. І під час відзначення 15-річчя роботи стаціонару кожен, хто перебуває під опікою соціальної служби, міг упевнено сказати: про нас тут дбають.

Комментариев нет:

Отправить комментарий