понедельник, 11 января 2016 г.

Адміністративна реформа гальмує?

Про адміністративну реформу, яка все ще лише на словах та папері, продовжують говорити. Майже усі й усюди.



Які сільради об’єднаються між собою, як укрупняться райони, кому повезе більше, а хто залишиться майже ні з чим? – ці та інші питання хвилюють і стареньких, і молодь.
Ті, хто користується Інтернет-ресурсами, скоріш за все, вже дізналися про варіанти майбутніх реформаторських дій. Один з них передбачає поділ Чернігівщини на чотири райони з центрами у Новгород-Сіверському (ми – там!), Ніжині, Прилуках, Чернігові. Уявімо, як бідним єлінцям чи клюсівчанам до того Новгорода потрапити, за тридев’ять земель? Страх!
Інші експерти донесли до київських високопосадовців такі можливі „роздроблення” області – на шість районів. Нас, за умови підтримки даного проекту, віднесуть до Менського із центром у Мені, долучивши ще й сосничан і корюківчан. Новгород-Сіверський має об’єднатися із Семенівським районом; Бахмацький – із Борзнянським, Коропським, Талалаївським; Прилуцький – з Ічнянським, Срібнянським, Варвинським; Ніжинський – з Носівським, Бобровицьким, Куликівським; Чернігівський – з Козелецьким, Ріпкинським, Городнянським.
Планується, що, об’єднавшись, нові територіальні одиниці заживуть заможно. Вистачатиме грошей на дитсадки, лікарні, ремонт доріг, фінансування різних програм.
Щоб ці гроші не розбазарювалися, буде належний нагляд. Приміром, президентські представники-префекти не дадуть місцевим депутатам і членам виконкомів робити те, що не слід...
Олена  КОМПАНЕЦЬ

Комментариев нет:

Отправить комментарий